Provincie Drenthe

Subsidie voor WK Atletiek gehandicapten

Assen, 14 september 2004
Persberichtnummer 04-136

Stichting Euro Champ kan voor de organisatie van de Wereldkampioenschappen Atletiek voor gehandicapten 2006 rekenen op steun van de provincie Drenthe. Dat hebben GS vandaag besloten. Zij stellen provinciale staten voor om 200.000 euro subsidie te verlenen voor dit evenement dat in Assen plaats zal vinden. GS willen de reputatie die Drenthe heeft op het gebied van topgehandicaptensport de komende jaren verder versterken. Bedoeling is om regelmatig grote evenementen op topniveau in de gehandicaptensport in Drenthe te laten plaatsvinden. De WK vormen daarin een belangrijke pijler. Het ondersteunen van dit soort evenementen is ook in lijn met het beleid dat GS hebben afgesproken in het collegeprogramma 2003-2007. Hierin staat werk maken in een veilig en sociaal Drenthe centraal. Het stimuleren van sport voor jongeren, ouderen, allochtonen en gehandicapten is hierbij een aandachtspunt.

Gedeputeerde Anneke Haarsma is zeer positief over het WK in 2006: Zon topevenement voor gehandicaptensport heeft een enorme uitstraling, dat zag je al bij de EK in 2003. Niet alleen qua beeldvorming rond gehandicapten, maar ook als stimulans voor anderen om aan sport te gaan doen. Ik weet zeker dat Stichting Euro Champ ook deze WK weer tot een groot succes zal maken.

De Stichting Euro Champ organiseert al vanaf 1990 sportevenementen op niveau voor gehandicapten. Zo werden in 2001 de NK en in 2003 de EK atletiek voor gehandicapten in Assen gehouden. De toewijzing van de WK aan Drenthe is gebaseerd op de succesvolle NK en EK, de expertise op het gebied van de gehandicaptensport én de opgebouwde organisatie- en infrastructuur. Euro Champ ontving in april van dit jaar de TVM Sportprijs Drenthe voor de bijzondere bijdrage die ze levert aan de sport in Drenthe.

De behandeling van de aanvraag vindt op 6 oktober plaats in de statencommissie Cultuur en Welzijn en op 3 november in provinciale staten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl