Provincie Drenthe

Twee miljoen voor centrumgebied Krakeel

Assen, 14 september 2004
Persberichtnummer 04-137

De gemeente Hoogeveen krijgt twee miljoen euro voor het centrumgebied Krakeel in Hoogeveen. GS stellen dit aan provinciale staten voor. Voor Krakeel heeft de gemeente Hoogeveen een wijkontwikkelingsplan opgesteld, waarbij herstructurering van woningen en woonomgeving hand in hand gaat met verbeteringen op het sociale vlak. In deze herstructureringswijk ontstaat een combinatie van een brede school, welzijnsvoorzieningen en een woonzorgzone. De bijdrage van de provincie is bedoeld voor de uitvoering van de eerste fase van het project, "Het kloppend hart van de wijk", die in 2005 van start gaat. Het gaat om sloop en nieuwbouw ten behoeve van accommodaties voor de diverse voorzieningen én het betreft ingrepen in de openbare ruimte. Doel is dat door het combineren van functies van de verschillende organisaties een relatief hoog voorzieningenniveau voor een breed publiek toegankelijk kan worden gemaakt. Herstructurering van het stedelijk gebied is één van de speerpunten van het college van gedeputeerde staten. De gemeente Hoogeveen behoort tot de groep van stedelijke gemeenten waarop het provinciale beleid zich concentreert.

De bijdrage van twee miljoen euro betekent een behoorlijke verlichting van de grote opgave waar de gemeente en alle betrokken partijen voor staan. De bijdrage van 2 miljoen moet als hefboom fungeren om de gemeente in staat te stellen het project uit te voeren en daadwerkelijk in 2005 te kunnen starten met de activiteiten. In het project werken de gemeente Hoogeveen, woningcorporaties, bedrijven, maatschappelijke instellingen en inwoners nauw samen. Het rijk heeft Krakeel als voorbeeldproject aangewezen.

Op 13 oktober zal de statencommissie Bestuur, Financiën en Economie de aanvraag behandelen en vervolgens provinciale staten op 3 november 2004.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl