ROC Friese Poort


Metopia awards 2004 | 21-09-2004

ROC Friese Poort weer in de prijzen Op dinsdag 14 september zijn in het Pim Jacobs Theater in Maarssen de Metopia Awards uitgereikt aan 14 regionale projecten (verdeeld over 3 regioclusters) en 5 landelijke projecten. Alle projecten staan in het teken van 'verdergaande samenwerking', het motto voor het tweede projectjaar Metopia. Bij de landelijke projecten was de vierde prijs van 90.000 voor het project 'Van visie tot werkelijkheid', een samenwerkingsproject van de vestiging van ROC Friese Poort in Emmeloord en ROC Zadkine uit Rotterdam.

De Metopia Awards zijn prijzen (van 25.000,- tot 195.000,-) voor samenwerkingsprojecten van metalektrobedrijven en scholen. Regionale en landelijke samenwerkingsverbanden konden hun plannen ingedienen bij een onafhankelijke jury, die de projecten beoordeelde aan de hand van criteria als: creativiteit, resultaat en duurzaamheid van de samenwerking tussen scholen en bedrijven.
Tijdens de forumdiscussie onderstreepte VNO-NCW voorzitter Jacques Schraven het belang van de 'maakindustrie' voor de Nederlandse economie: "Metopia bevordert de noodzakelijke instroom van jonge mensen in onze industrie." Bve-raad voorzitter Margo Vliegenthart pleitte voor een betere aansluiting onderwijs - bedrijfsleven: "Metopia stimuleert intensieve samenwerking, waardoor het beroepsonderwijs aantrekkelijker wordt."

Beschrijvingen van de projecten 2003-2004 zijn te vinden op de website www.metopia.nl onder Bergen van Werk.