Business Software Alliance

Releases
Is alle software in Rotterdam wel legaal?
Rotterdam ICT stad het middelpunt van de BSA softwarecheck campagne Amsterdam

9 september 2004 - Rotterdam, sinds jaar en dag wereldhaven no. 1, is ná Amsterdam Zuid-Oost, Den Bosch en Utrecht de vierde stad die vanaf dinsdag 14 september een bezoek van de BSA softwarecheck campagne gaat krijgen.

In de komende weken zal de BSA diverse bedrijven in en rond Rotterdam bezoeken om te vragen of al hun software wel legaal is en hen tips te geven over goed softwarebeheer. Voor een wereldstad zoals Rotterdam waar ICT tot speerpunt in het beleid is gemaakt door de gemeente is goed softwarebeheer uitermate waardevol.

De BSA verwacht dat de nuchtere Rotterdammer ook zeker open staat voor kostenbesparende tips & tricks. "Software asset management zorgt ervoor dat de return on investment'(ROI) omhoog gaat doordat je precies weet welke software nodig is, waar die wordt gebruikt, hoe u het beheer daarop moet afstemmen en wanneer vernieuwing of uitbreiding nodig is," aldus Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA.

Hiernaast blijkt dat bedrijven die hun software op orde brengen soms meer software hebben dan nodig is, van sommige pakketten teveel licenties bezitten of onnodig gebruik maken van uitgebreide versies. De werkelijke kosten van legale software blijken in de praktijk dan ook mee te vallen. "Berekeningen hebben aangetoond dat legale software gemiddeld slecht tussen de 0,5 en 1% van de totale kosten van een medewerker uitmaakt," laat van Avezaath weten.

De BSA wil ook de bedrijven in en rond Rotterdam laten profiteren van haar deskundigheid en zal dan ook duidelijk zichtbaar aanwezig zijn via een grote rode BSA ballon, rijdende billboards, advies- en flyerteams. De softwarecheck campagne en website www.softwarecheck.nl stelt bedrijven in staat er achter te komen of zij hun zaken op orde hebben, hoe ze dat kunnen krijgen en houden.


***