Gemeente Lisse

26-08-2004 Grenzeloos Kijken tijdens Film by the Sea

detail: Grenzeloos Kijken tijdens Film by the Sea Nederland is de tweede helft van 2004 voorzitter van de Europese Unie; een jaar waarin tien landen toetreden tot de Europese Unie. Wat zijn de nieuwe lidstaten, wie wonen daar, wat kunnen we van elkaar leren?

Tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea vindt een cursusprogramma plaats onder de noemer Grenzeloos Kijken. Dit project is geïnitieerd door Kunstgebouw (St.Kunst en Cultuur Zuid-Holland), i.s.m. Film by the Sea en is gesubsidieerd door de Provincie Zuid-Holland. Het doel hiervan is kennismaking met de (film)cultuur van de 10 nieuwe lidstaten van de EU. In het kader van dit project worden half september tijdens het festival in Scheveningen films vertoond en cursussen en workshops georganiseerd. In principe kan iedereen deelnemen aan een van deze onderdelen, maar senioren (55+) krijgen korting! Bovendien wordt de deelname door senioren gestimuleerd door de thematiek van het programma aan te sluiten bij de interesse van deze doelgroep.

Het Grenzeloos Kijken programma omvat tijdens Film by the Sea de volgende onderdelen:

Eendaagse cursus film en literatuur Scheveningen, dinsdag 14 september

De cursus bestaat uit 3 filmvertoningen, 3 lezingen, een talkshow en een begeleidende syllabus. Lunch en diner zijn in de cursusprijs inbegrepen. Bij voldoende aanmelding wordt vervoer geregeld.

Workshop Mijn ideale videoreisverslag Scheveningen, donderdag 16 september
Onder professionele begeleiding leert een cursist in een dag hoe hij een spannend reisverslag maakt. Voor zowel ervaren als beginnende filmers. Lunch is inbegrepen.

Driedaagse cursus film en literatuur Vlissingen, donderdag 16 t/m zaterdag 18 september
Naast verschillende lezingen, filmvertoningen, talkshows en een begeleidende syllabus behelst deze cursus ook de exclusieve Cinema Literair lezing waarin een internationaal filmmaker ingaat op het adaptatieproces van boek naar film. De cursus wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Film & Literatuur Award. Vervoer, overnachtingen en maaltijden zijn niet inbegrepen.

Wereldpremière tien korte films Scheveningen, woensdag 15 september Tien professionele filmmakers en videokunstenaars hebben ieder een 6 minuten durend video/filmportret gemaakt over een van de tien nieuwe EU-lidstaten. Ze worden als één programma van een uur vertoond aan publiek, en bieden een inkijk in de cultuur van deze tien bijzondere landen.

Kosten
Deelname aan een cursus of workshop kost normaal 70,- maar senioren (55+) en vrienden van Film by the Sea betalen slechts 55,-. Daarbij ontvangen alle cursisten een GrenzeloosKijkenPas die tijdens het filmfestival korting verschaft.

Locaties
De 6e editie van het Film by the Sea filmfestival heeft twee festivallocaties. Van 10 tot en met 19 september is dat Cine City te Vlissingen, en van 13 tot en met 17 september het Pathé Theater in Scheveningen.

Inschrijven
Inschrijven voor een Grenzeloos Kijken cursus of workshop kan tot 1 september via Kunstgebouw (tel. 015-215 45 15) of via www.kunstgebouw.nl/grenzelooskijken. Voor meer informatie over Film by the Sea kunt u kijken op www.filmbythesea.nl.

Grenzeloos Kijken is een samenwerkingsproject van Film by the Sea, Kunstgebouw en de filmtheaters in Zuid-Holland. Grenzeloos Kijken wordt gesubsidieerd door de provincie Zuid-Holland.