Gemeente Delft

Groeten uit Delft
Internationale klederdracht op Delftse ansichten

Dinsdag 14 september 2004 start het textielproject Groeten uit Delft in buurthuis de Wending aan de Raamstraat 67. De komende tien weken werken vrouwen van diverse achtergronden aan kostuums uit alle windstreken. De eindresultaten worden gepubliceerd op Delftse ansichtkaarten.

In navolging op het succesvolle Kunst in de wijken project 'De Jurk', initieert beeldend kunstenaar Guda Koster het project 'Groeten uit Delft'. Kunst in de wijken is een gemeentelijk cultuurprogramma voor de Delftse wijken, waarin kunstenaars en bewoners gezamenlijk kunstprojecten tot stand brengen. Het doel van Groeten uit Delft is om inwoners van verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen, middels het werken aan een gezamenlijk project. Kleding zegt veel over achtergrond, afkomst en de status van de persoon die de kleding draagt. De voor kleding gebruikte materialen verschillen per land en de kleuren en decoraties hebben bepaalde culturele betekenissen. Dit komt tot uiting tijdens het Kunst in de wijken project.

Samen met vrouwen van verschillende nationaliteiten en achtergronden zal er 10 weken lang gewerkt worden aan het maken van internationale klederdrachten. Er wordt gewerkt met stoffen van tweede hands kleding en oude lapjes. De kostuums die tot stand komen, worden uiteindelijk gepresenteerd tijdens een modeshow. Daarna worden de klederdrachten gefotografeerd op diverse locaties in de stad. De foto's worden op ansichtkaarten uitgebracht onder de titel Groeten uit Delft.

Deelname aan Groeten uit Delft is gratis. Er is nog plaats in de wijken Voorhof, Buitenhof, Vrijenban en Westerkwartier. Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met Guda Koster 06-24470989.

Noot voor de redactie: (

Gemeente Delft