Ingezonden persbericht

Wereldwijde introductie Cordys en nieuw webservices-platform

XML-technologie optimaliseert efficiency en samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties

Putten, 15 september 2004 - Cordys introduceert wereldwijd een op webservices gebaseerd platform dat gebruikmaakt van de nieuwste internettechnologie. Het platform vormt de basis van een bedrijfsomgeving waarbinnen mensen, systemen en organisaties efficiënter kunnen samenwerken. De bedrijfsbrede oplossing op applicatieniveau verbetert de operationele efficiëntie en het reactievermogen binnen en tussen organisaties, waardoor IT-kosten en -complexiteit aanzienlijk afnemen.

De basisarchitectuur van Cordys is een business collaboration-platform waarmee vooraanstaande bedrijven hoogwaardige raamwerken voor samengestelde (composite) applicaties kunnen bouwen. Door de inzet van internetgerelateerde (XML-)technologie biedt Cordys een model voor snelle en eenvoudige ontwikkeling van nieuwe bedrijfssystemen en -processen en de integratie ervan met bestaande systemen.

Ook biedt Cordys met zijn Component Gallery een set herbruikbare en generieke bedrijfscomponenten, ontwikkeld op basis van het business collaboration-platform. Elke component versnelt de ontwikkeling en inzet van samengestelde applicaties.

"Cordys biedt een nieuw webservices-platform dat de voordelen van internettechnologie optimaliseert en bedrijven in staat stelt om bestaande systemen en nieuwe technologieën intelligent te combineren. Op die manier kunnen ze beter inspelen op zakelijke uitdagingen", zegt Jan Baan, oprichter en CEO van Cordys. "Met de implementatie van deze oplossing kunnen bedrijven informatie efficiënter beheren en nieuwe bedrijfsprocessen op organisatieniveau introduceren. Zo kunnen ze effectiever inspelen op veranderingen en zakelijke kansen beter benutten."

###

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf met zijn hoofdkantoor in Nederland. De internetgerelateerde technologie van Cordys verbetert de samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker en goedkoper om in te spelen op de behoeften van hun klanten. De kracht van de oplossingen is dat bedrijven daarvoor hun bestaande systemen niet hoeven te vervangen en dus langer kunnen profiteren van de investeringen die ze gedaan hebben. Cordys maakt bestaande systemen toekomstbestendig tegen een acceptabel prijsniveau en in het tempo van de klant zelf. Cordys telt ruim 550 medewerkers en naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in andere landen van Europa en in China, India en de Verenigde Staten.