Gemeente Capelle a/d IJssel

Aanmelden Veiligheidsprijs mogelijk tot 31 oktober

Wie verdient de Capelse Veiligheidsprijs? Uw buurman, school, bedrijf, uzelf? Tot 31 oktober kunnen alle Capellenaren, Capelse instellingen en Capelse bedrijven, die zich hebben ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Capelle, worden aangemeld. De winnaar wordt bekend gemaakt in november 2004, tijdens de eerste uitreiking van deze prijs.

De veiligheidsprijs kan worden gewonnen door individuele bewoners, een straat/wijk, bedrijven, instellingen en vrijwilligersorganisaties die op positieve wijze een bijdrage hebben geleverd aan het bevorderen van de veiligheid in (een deel van) Capelle aan den IJssel. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. In aanmerking komen al bestaande activiteiten die bijdragen aan een veilige en leefbare omgeving, maar ook acties die veiligheid en het belang ervan op een positieve manier onder de aandacht brengen.

Criteria
Waar deze activiteiten precies aan moeten voldoen, kunt u lezen op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel: www.capelleaandenijssel.nl. Hier vindt u ook een aanmeldingsformulier. Ook kunt u telefonisch of per e-mail informatie opvragen bij mevrouw Seelaar, telefoon 010-2848486, e-mail: e.j.seelaar@capelleaandenijssel.nl. Aanmeldingen voor de Capelse Veiligheidsprijs 2004 moeten vóór 31 oktober 2004 binnen zijn bij de gemeente. De prijs bedraagt 500,-. Dit bedrag is door de winnaar vrij te besteden.

Een veilige leefomgeving is noodzakelijk om je thuis te kunnen voelen in een gemeente. Veiligheid heeft daarom volop de aandacht van de gemeente Capelle aan den IJssel. Voor een veilige, sociale leefomgeving zijn echter niet alleen de gemeente en de politie belangrijk; ook de inwoners zelf spelen een belangrijke rol. Samen werken we aan veiligheid. Met de veiligheidsprijs wil de gemeente haar waardering tonen aan personen die zich inzetten voor (het vergroten van) de veiligheid in Capelle aan den IJssel.