Titel: Hugo Metsers tekent voor derde Jantje

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 15-09-2004 19:30

Amsterdam, 15 september

HUGO METSERS TEKENT VOOR DERDE JANTJE

Met de bekendmaking van Hugo Metsers is de gehele cast van De Jantjes compleet. Hugo zal in deze oer-Hollandse musical te zien zijn als Dolle Dries, één van de drie Jantjes. Istvàn Hitzelberger (Blauwe Toon), Dennis Overeem (Schele Manus) en Hugo Metsers vormen samen het vriendentrio 'de Jantjes'. Eerder werd bekend gemaakt dat Birgit Schuurman, Carry Tefsen, Koert-Jan de Bruijn, Wieneke Remmers, Sylvia Alberts, Bob Fosko, Dick Schaar en Celia van den Boogert de rest van de rollen in De Jantjes zullen gaan vertolken.

Hugo Metsers is ondermeer bekend van films als Siberia, Naar de Klote, Zusje en de miniserie van Tom Hanks Band of Brothers. Daarnaast was hij te zien in de tv-serie Diamant en Goede Tijden Slechte Tijden. Hugo stond in vele theaterproducties, waaronder Het Interview en Slippers. De Jantjes wordt zijn eerste grote musicalproductie.

De Jantjes (het 'toneelstuk met liedjes') van Herman Bouber beleefde zijn wereldpremière op 14 september 1920. Het bevat overbekende nummers als 'Wordt Nooit Verliefd', 'Nou Tabee Dan' en 'Omdat ik zoveel van je hou'. De Jantjes mag als voorloper van de Nederlandse musical met recht een klassieker worden genoemd.

Het verhaal van De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van deze eeuw. Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus zit het de laatste tijd niet mee. Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap door zijn vriendin Toffe Jans aan de kant gezet en ook Dolle Dries krijgt de bons van zijn vriendin Blonde Greet. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nogal wat veranderd.

De première van De Jantjes vindt plaats op 19 december in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Daarna zal deze musical te zien zijn in meer dan 44 steden door het hele land. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de verschillende theaters of via TopTicketLine 0900-300 5000 (45cpm). Op www.musicals.nl is de actuele speellijst gelpaatst.

Noot voor de redactie,