Politie Zeeland


W-9077-2004 Poging overval Middelburg

Een man heeft vanmiddag rond 16.30 uur geprobeerd een winkel aan de Korte Delft in Middelburg te overvallen.
Hij kwam rond dat tijdstip de winkel in en liep achter de 25-jarige verkoopster door naar de kassa. Toen zij opkeek nam de man haar in een soort wurggreep en zei dat hij geld uit de kassa wilde hebben. De verkoopster riep heel hard: "NEE" en rende de winkel uit. Hierop is de man op zijn fiets vertrokken in de richting van de Dam. Het signalement van de man luidt: Een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, hij was tussen de 1.85 en 1.90 meter lang en was volledig in het zwart gekleed. De man had zwarte korte haren. Hij reed weg op een zwarte herenfiets, mogelijk een wat ouder model, zonder handremmen.
De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op het politiebureau in Middelburg, Achter de Houttuinen, of te bellen met telefoonnummer 0900-8844.


O-9078-2004 Ongeluk nabij de Oesterdam

In Tholen, op de Gortzakweg, heeft vanavond rond 20.16 uur een ongeval plaatsgevonden.
De 23-jarige Thoolse bestuurder van een auto reed over voornoemde weg en raakte de macht over het stuur kwijt doordat hij in de berm belandde. Van de schrik gaf hij een ruk aan het stuur en rolde de auto over de kop. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De auto werd door een takelbedrijf uit de sloot gehaald. Hierdoor werd de Oesterdam enige tijd voor het verkeer afgesloten. Persoonlijk letsel deed zich, voor zover bekend, niet voor.


Z-9079-2004 Mishandeling

In Terneuzen, in een brandgang nabij de Oudelandse Hoeve, is een jongen van 10 jaar mishandeld.
Hij werd aan het eind van de brandgang opgewacht door drie jongens die hem van zijn fiets dwongen. Een van de jongens greep hem bij zijn nek en sleurde hem mee naar een nabij gelegen grasveldje. Hij werd geduwd en naar de grond gewerkt. De jongen liep naar aanleiding van de mishandeling een bloedneus op. Ook werd zijn fiets vernield en werd hij nog even achtervolgd toen hij naar huis rende. De jongen heeft aangifte gedaan bij de politie.


Z-9080-2004 Gordelcontrole

In Hulst, op de Zandstraat, zijn drie personen bekeurd voor het niet dragen van hun autogordel.

W-9081-2004 Onder invloed Middelburg
Op de Looierssingel in Middelburg is een 41-jarige Middelburger betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


O-9082-2004 Controle Heinkenszand

Van 15.30 tot 16.00 uur werd een roodlicht-controle gehouden op de Stenevate in Heinkenszand.
Hier werden geen overtredingen waargenomen. Ook op het Groene Woud in Middelburg werd gecontroleerd op dezelfde overtreding. Hier werden zes automobilisten bekeurd.