Digitale Gemeente Houten

Victum Schoolkorfbaltoernooi

zondag 19 september 2004 - Bron: Victum

Op woensdagmiddag 15 september 2004 vond weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats. Maar liefst 103 teams hadden zich voor deze editie ingeschreven, een absoluut recordaantal. Dit betekende dat op deze woensdagmiddag ruim 800 kinderen op de velden van Victum aan de Weteringhoek, actief waren. Ondanks de buien die met enige regelmaat naar beneden kwamen, werd er met groot enthousiasme door alle kinderen gespeeld.

Door het aantal velden uit te breiden was het dit jaar, ondanks het grote aantal inschrijvingen, mogelijk om, in tegenstelling tot de vorige editie, ook naronden te organiseren zodat uiteindelijk in elke leeftijdscategorie een kampioen kon worden gehuldigd. Hoe belangrijk dat kan zijn bewees het afgelopen jaar groep 8 van de Vlaswiek door in juni schoolkorfbalkampioen van de provincie Utrecht te worden.

OBS de Brug is de grote winnaar geworden van het schoolkorfbaltoernooi. Van de 10 teams van de Brug die meededen vielen er maar liefst 5 in de prijzen waaronder 1 eerste en 2 tweede plaatsen. Verhoudingsgewijs deed de openbare Daltonschool de Plantage het nog iets beter. De Plantage deed met 3 teams mee en 3 keer werd de tweede prijs gewonnen.

De eerste prijzen werden keurig over de deelnemende scholen verdeeld. Geen enkele school wist meer dan 1 eerste prijs in de wacht te slepen.

Dit waren de winnaars:
groep 3: Ridderspoor 3B
groep 4: de Bijenkorf 4D
groep 5: de Brug 5B
groep 6: de Wijngaard 6B
groep 7: Klavertje Vier 7A
groep 8: de Vlaswiek 8B

Victum kan al met al terugkijken op een zeer geslaagd toernooi dat ondanks het record aantal deelnemers toch heel vlot verliep.

De wedstrijden werden grotendeels geleid door jeugdleden van Victum die daarvoor medewerking hadden gekregen van hun middelbare scholen. Victum is de leiding van deze scholen, vooral de Heemlanden leverde uiteraard veel scheidsrechters en begeleiders, hiervoor bijzonder dankbaar.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).