Verbond van Verzekeraars

Preventie en risicomanagement van groot belang voor transportverzekeraars

Preventie en risicomanagement: die twee steekwoorden stonden centraal tijdens het jaarlijkse congres van de International Union of Marine Insurance (IUMI), dat van 12 tot en met 15 september plaatsvond in Singapore.

Transportverzekeraars over de hele wereld komen jaarlijks bijeen voor het IUMI-congres om te praten over trends en ontwikkelingen in de transportverzekeringsbranche. Dit jaar stonden veel toespraken in het teken van goed risicomanagement. Transportverzekeraars hebben de afgelopen jaren grote klappen te verwerken gekregen, en daarom is dit onderwerp van groot belang. Zo vormt terrorisme een bedreiging, maar daarnaast heeft de transportwereld steeds vaker te maken met catastrofes als scheepsrampen en extreme weersomstandigheden. Harry Mulder (lid van de afdelingscommissie Transport van het Verbond) heeft namens Nederland een toespraak gehouden. Daarnaast is Kees Harland (voorzitter van de afdelingscommissie Transport) op de laatste congresdag benoemd tot lid van de executive committee van de IUMI.

IUMI in Nederland
Terwijl de IUMI 2004 inmiddels voorbij is, is het Verbond druk bezig met de voorbereidingen voor IUMI 2005 dat in Nederland plaatsvindt. Het Verbond heeft de organisatie op zich genomen en heeft na afloop van het congres in Singapore de website www.iumi2005.com gelanceerd.

Verzekerd!, september 2004