Metaalunie


Subsidieregeling pilot Innovatievouchers van start

15-9-2004
.
Ondernemers kunnen in het kader van de subsidieregeling `Pilot Innovatievouchers 2004' vanaf vrijdag 17 september 00.00 uur een aanvraag indienen voor een innovatievoucher. Binnen deze pilot, een initiatief van het ministerie van EZ, ontvangen honderd mkb-ondernemingen een innovatievoucher ter waarde van EUR 7.500,-.

Aanvragen die eerder binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. Ondernemers kunnen met deze vouchers kennis verkrijgen en onderzoeksvragen uitzetten bij een publieke kennisaanbieder, zoals een hogeschool of een andere kennisinstelling. De ondernemer `koopt' - alleen of met andere ondernemers - onderzoekscapaciteit in bij een kennisaanbieder. Deze aanbieder levert vervolgens de voucher in bij SenterNovem en krijgt ervoor uitbetaald.

Aanvragen
Ondernemers in het mkb kunnen het volledig ingevulde aanvraagformulier uitsluitend indienen bij SenterNovem in Den Haag. Dit kan niet per fax of e-mail. De innovatievouchers worden per dag toegekend totdat het budget op is. Het tijdstip van binnenkomst op een dag heeft dus geen invloed op de rangschikking van de aanvragen. Op de dag van overschrijding van het aantal aanvragen, zal de rangorde worden bepaald.

Na 29 september 2004 wordt bekendgemaakt aan welke ondernemers een innovatievouchers is toegekend.

Meer informatie
Leden van de Metaalunie kunnen op de Metaalunie Ledenportal de volgende documenten downloaden:


* Toelichting pilot innovatievouchers 2004
* Lijst van onderzoeks- en kennisinstellingen
* Veelgestelde vragen op www.senter.nl/innovatievoucher
* Aanvraagformulier Innovatievoucher pilot Innovatievoucher 2004