Ingezonden persbericht


Woensdagmiddag 15 september van 14:00 tot 17:00 uur:

Plukfeesten in de boomgaarden van 'Adopteer een Appelboom'

Wilt u het rijke gevoel van een goede oogst ervaren en aan het eind van de dag met manden vol zelfgeplukte biologische appels naar huis terugkeren? Kom dan 15 september naar de plukfeesten van 'Adopteer een Appelboom'. In vijf boomgaarden, verspreid over het land, kunt u ter plekke een boom adopteren en leegplukken.

Op de plukfeesten worden er rond het oogsten van de appels allerlei extra activiteiten georganiseerd, zoals verhalenvertellers, levende muziek en kunstexposities. Op De Olmenhorst in Lisserbroek komt Simon Vinkenoog, de dichter des vaderlands, een gedicht voordragen aan zijn appelboom.

Kom ook naar het plukfeest en doe mee met 'Adopteer een Appelboom'! Op de volgende vijf biologische appelteeltbedrijven bent u woensdagmiddag 15 september tussen 14:00 en 17:00 uur van harte welkom en kunt u ter plekke een eigen boom adopteren en oogsten:
* Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek (Noord-Holland)
* 't Gelders Eiland, Eltenseweg 1, 6915 KA Lobith (Gelderland)
* Fruitbedrijf Katijf, St. Antoniestraat 44, 4176 BJ Tuil (Gelderland)
* Fruitbedrijf Pouw, Pothuizerweg (naast nr. 27 én vóór de spoorweg), Schalkwijk (Utrecht)
* Levels Biofruit, Vieruitersten 26, 5768 RP Meijel (Limburg) Als u een boom adopteert, komt uw naam er op een bordje bij te hangen en mag u de boom elke oogsttijd met vrienden en familie kaalplukken. De adoptie kost ¤ 29,50 per jaar. Daarnaast krijgt u een adoptiecertificaat en een koelkastmagneet zodat u een fysiek aandenken aan uw boom in huis hebt. Het hele jaar door houdt Biologica u via de Appelpost en Appelmail op de hoogte over het reilen en zeilen in de boomgaard en laten we u weten wanneer de appels rijp zijn om te plukken. Met uw adoptie verzekert u een biologische fruitteler van zijn afzet, zorgt u voor een mooier platteland en behoud van het cultuurlandschap.

'Adopteer een Appelboom' is het broertje van de actie 'Adopteer een Kip' en is het initiatief van Biologica, de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De actie wordt gesteund door Triodos Bank, Natudis, NWO/Natuurwinkel, Stichting DOEN, e.v.a.

Meer informatie? Kijk op: www.adopteereenappelboom.nl, stuur een e-mail naar info@adopteereenappelboom.nl, of bel met de Appellijn van Biologica: 030-2339977.

Einde persbericht

Meer info voor de pers: Biologica, Annelijn Steenbruggen, tel. 030-2339982. Gratis beeldmateriaal kunt u opvragen via: steenbruggen@platformbiologic.nl.