Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 6 september 2004

Regionaal opsporingsprogramma Team West op RTV West van start

GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN:
RTV WEST
POLITIE REGIO HAAGLANDEN
POLITIE REGIO HOLLANDS MIDDEN
ARRONDISSEMENTSPARKET DEN HAAG

Op woensdag 15 september start in het arrondissement Den Haag een regionaal opsporingsprogramma onder de naam Team West. Elke woensdagavond wordt het ongeveer acht minuten durende Team West direct na het journaal van 18.00 uur op de regionale zender RTV West uitgezonden. De eerste uitzendtijd is om 18.43 uur, later die avond komt Team West direct na de nieuwsuitzending om 19 minuten over het hele uur.

In Team West werken de politieregios Haaglanden en Hollands Midden, het openbaar ministerie Den Haag en RTV West samen. Het programma bestaat uit drie onderdelen: een opsporingsbericht, een terugkoppeling van eerder uitgezonden opsporingsberichten en een journalistieke achtergrondreportage over veiligheid in de meest brede zin van het woord.

Opsporingsbericht
In het opsporingsbericht wordt de kijkers om hun medewerking gevraagd bij het oplossen van ernstige misdrijven die in het arrondissement Den Haag zijn gepleegd. Het arrondissement Den Haag behelst de grote steden Den Haag, Delft, Zoetermeer, Westland, Leiden en Gouda en hun omgeving. Net als bij landelijke opsporingsprogrammas bepaalt justitie bij Team West de inhoud van het opsporingsbericht. Een opsporingsbericht op radio of televisie is een opsporingsmiddel. Over de inzet hiervan beslist de officier van justitie.