Ingezonden persbericht


Woensdag 15 september van 14:00 tot 17:00 uur:

Plukfeest op landgoed De Olmenhorst met Simon Vinkenoog

Wilt u het rijke gevoel van een goede oogst ervaren en aan het eind van de dag met manden vol zelfgeplukte biologische appels naar huis terugkeren? Kom dan woensdag aanstaande naar het plukfeest op De Olmenhorst in Lisserbroek.

Het plukfeest zal geopend worden door Simon Vinkenoog, de dichter des vaderlands. Hij heeft een appelboom geadopteerd en zal een gedicht voordragen aan zijn appelboom. Rond het oogsten van de appels zijn allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd. Er is poppenkast voor kinderen in de kistenschuur, levende muziek in de boomgaard en in het Appelcafé exposeert Galerie Posset het 'werk op papier' van Simon Vinkenoog. Weet u wat Zure Sanne, Rajka en Rubinola zijn? Dat zijn appelrassen die ze op De Olmenhorst telen. Op het plukfeest kunt u ze proeven bij de appelproeverij in de Landgoedwinkel.

Plukfeestprogramma:

* 14:00 uur: ontvangst met koffie & appeltaart in de kistenschuur.
* 14:15 uur: welkomstwoord door landgoedeigenaar Florian de Clercq, aansluitend gaan we onder begeleiding van muziek naar de boomgaard.
* 14:30 uur: Simon Vinkenoog draagt gedicht voor aan zijn appelboom.
* 15:00 uur: poppenkast in de kistenschuur (vrij toegang).
* 15:45 uur: poppenkast in de kistenschuur (vrij toegang). Tussen 15:00 en 17:00 uur kunt u in de boomgaard uw eigen appelboom oogsten. Jean-Pierre Guiran van Accordeon Melancolique speelt daar franse chansons op de accordeon. In het Appelcafé bent u de hele middag welkom voor appelsap en appeltaart en kunt u het werk van Simon Vinkenoog bekijken.

Heeft u nog geen eigen boom geadopteerd? Geen probleem! Op het plukfeest kunt u ter plekke een boom adopteren en diezelfde dag nog leegplukken. Een adoptie kost 29,50 euro per jaar. Kijk voor meer info op: www.adopteereenappelboom.nl. Neem vrienden en familie mee, het beloofd een onvergetelijke dag te worden!

Het plukfeest op De Olmenhorst wordt mede georganiseerd door Biologica en de actie 'Adopteer een Appelboom'. Contactpersoon bij Biologica voor de pers: Annelijn Steenbruggen, tel. 030-2339982 of 06-47695232.

Kom ook naar het plukfeest!

Adres: Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek. Kijk voor de routebeschrijving op: www.olmenhorst.nl.

Op 15 september zijn er ook plukfeesten in de boomgaarden van 'Adopteer een Appelboom' in Lobith (Gelderland), Tuil (Gelderland), Schalkwijk (Utrecht) en Meijel (Limburg). Kijk voor de plukfeestprogramma's van deze bedrijven op: www.adopteereeenappelboom.nl.