Gemeente Gouda
datum: 10 september 2004
dienst: Beheer
contactpersoon: A.J.N. van Kleinwee
telefoon: 0182-588322

leerlingen westerschool hooien op oude begraafplaats

op 15 september aanvang 09.00 uur

Op woensdag 15 september, vanaf 9.00 uur, helpen leerlingen uit de hoogste groep van de Westerschool met het beheer van de oude begraafplaats aan de Vorstmanstraat. Onder leiding van medewerkers van de gemeentelijke dienst beheer wordt op de begraafplaats gehooid en wordt het maaisel weggeharkt. De leerlingen letten tijdens hun werkzaamheden in het bijzonder op het bodemleven en insecten tussen het hooi.

Voor dat de leerlingen van de Westerschool aan de slag gaan, krijgen de kinderen op school eerst informatie van de medewerker ecologisch groenbeheer van de dienst beheer over de werkzaamheden en het planten- en dierenleven van de oude begraafplaats

Op de oude begraafplaats wordt natuurlijk groenbeheer toegepast. Door dit beheer ontwikkelde de begraafplaats zich de afgelopen jaren tot een broedplaats voor vogels. Het insectenleven is rijk. 's Zomers staan er verschillende bloemen in bloei. Zeven jaar geleden werd de oude begraafplaats een gemeentelijk monument. Bij die gelegenheid adopteerde de Westerschool de begraafplaats.


-- einde bericht --