Nederlandse Spoorwegen

13 SEPTEMBER 2004

Nieuwe reeks 'in het spoor van': kijkje in de wereld van ns

Na een succesvolle start afgelopen seizoen met zo'n miljoen kijkers (13+) per aflevering is de docusoap 'In het Spoor van' vanaf woensdag 15 september, van 22.00 uur tot 22.30 uur weer terug bij SBS 6.

Net als in de vorige reeks wordt een blik achter de schermen bij NS geworpen. En krijgt de kijker een beeld van de enorme hoeveelheid werk dat dagelijks moet worden verzet om de treinen als een geoliede machine door het land te sturen. Over de schouder van een aantal medewerkers wordt een deel van de werkzaamheden in beeld gebracht. Ook wordt de reiziger gevolgd, dat voor velen herkenbare situaties oplevert.

Naast een aantal vaste medewerkers, zoals conductrice Petra en Kees en Ference van het mobiele controle team, worden in de nieuw afleveringen ook nieuwe medewerkers geĂŻntroduceerd. Daarnaast wordt de aandacht gevestigd op een aantal niet eerder belichte aspecten van NS.

Wat komt er allemaal kijken bij renovatie en schoonmaak van treinen en wat moet er allemaal gebeuren voordat nieuwe treinen kunnen rijden? Ook is er aandacht voor de ingewikkelde puzzel van het samenstellen van een (nieuwe) dienstregeling, de voorbereidingen voor de komst van de OV-Chipkaart en voor de samenwerking tussen NS en ProRail (het bedrijf dat zorgdraagt voor het beheer en onderhoud van het spoor in Nederland) bij werkzaamheden aan het spoor. Tevens in deze nieuwe reeks ook aandacht voor de servicemedewerkers, spoorwegpolitie en de stationsmanager van Amsterdam Centraal.

Eerste aflevering:
In deze eerste aflevering maakt de kijker voor het eerst kennis met de nieuwe conducteur Marco. Hoe handelt hij als er bijvoorbeeld muzikanten al spelend in de trein meerijden? Ook zorgt het nieuwe rookbeleid voor het nodige commentaar van passagiers. En er is aandacht voor het schoonmaken van de treinen. (Herhaling 20 september om 23.45 uur.)

'In het Spoor van' wordt geproduceerd door Endemol.


Noot voor de redactie,

Nederlandse Spoorwegen