Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 14-09-2004

Televisie

TWEE VANDAAG

Uitzending: woensdag 15 september

Nederland 2, 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEE VANDAAG WOENSDAG 15
SEPTEMBER

In TWEEVANDAAG van woensdag 15 september onder meer de volgende onderwerpen:


- Kent Frankrijk nog eerlijke rechtspraak op het gebied van zedenzaken? De geruchtmakende pedofiliezaak Outreau heeft dit voorjaar vooral onschuldige slachtoffers gemaakt.


- Deze week gaat in Duitsland de speelfilm Der Untergang in première. De film handelt over de laatste 15 dagen van Hitler in zijn Berlijnse schuilkelder. De film zorgt in Duitsland voor veel discussie: critici vrezen dat Hitler een te 'menselijk' gezicht krijgt door de overtuigende acteerprestaties van hoofdrolspeler Bruno Ganz. Later dit jaar verschijnt de film ook in ons land.


- Eeuwenoude zeldzame Nederlandse aandelen die een veilinghuis in het Duitse Würzburg aanbiedt, zijn onverkoopbaar. De aandelen en obligaties zijn in de jaren tachtig gestolen uit het Amsterdamse gemeentearchief. Onder de aangeboden papieren zitten stukken van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en de Moskovische Handelscompagnie.


- Prinses Maxima bezoekt de Batavusfabriek in Heerenveen, die vandaag precies honderd jaar bestaat en waar ook de tien miljoenste Batavusfiets gemaakt wordt.

Zie ook:
0000,0000,FFFEwww.tweevandaag.nl

(Onderwerpen onder voorbehoud)