Port of Rotterdam

Pieter Struijs krijgt Amerikaanse prijs voor beveiliging haven 14-9-2004 14:45:00

Pieter Struijs, directeur Havenbedrijf Rotterdam en president van de International Association of Ports and Harbors, ontvangt vandaag 14 september de âMaritime Lifetime Achievement Awardâ tijdens de âMaritime Security Expoâ te New York. Samen met Robert Bonner, hoofd van de Amerikaanse Douane en Kustwacht, krijgt de heer Struijs deze prijs vanwege zijn rol in de beveiliging van de scheepvaart. Bij de ceremonie zijn onder anderen aanwezig Tom Ridge, het hoofd van het Amerikaanse departement Homeland Security, en minister Karla Peijs. De prijs is in het leven geroepen door een aantal Amerikaaanse instanties, daaronder US Maritime Organisation and de US Merchant Marine Academy.

Onder leiding van Pieter Struijs zette het Havenbedrijf zich de afgelopen jaren in om de beveiliging van de Rotterdamse haven te bevorderen. Zo werd al in 1997 het Criminaliteitsplatform opgericht, een multidisciplinair samenwerkingsverband. Recentelijk was er de introductie van nieuwe Europese wetgeving op veiligheidsgebied: de ISPS-code. Hiervoor is een webapplicatie gemaakt waarmee het bedrijfsleven ondersteund werd bij het ontwikkelen van eigen, op maat gemaakte security-plannen.

Tijdens het dankwoord zei de heer Struijs: âVanuit het Havenbedrijf hebben we veiligheid altijd hoog in het vaandel gehad, zowel vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel naar de klant in de haven als naar de omgeving van de haven. Daarbij is de goede samenwerking tussen de verschillende Rotterdamse organisaties op veiligheidsgebied zoals de Zeehavenpolitie, Douane, Rotterdam Port Authority en het security-team van het Havenbedrijf altijd van groot belang geweest. De strijd tegen het terrorisme zal ook in de toekomst een flinke inspanning van ons vragen.â

Havenbedrijf Rotterdam
14-09-2004