Ingezonden persbericht


Grootste huizensite van Nederland nu ook toegankelijk voor Vlaamse woningaanbod

Vlaanderen, 15 september 2004 - Vlaamse makelaars kunnen nu hun woningaanbod op de Nederlandse markt brengen via funda.nl/europe. Funda is met ruim 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand verreweg de grootste en meest bezochte huizensite van Nederland. Door de site nu ook toegankelijk te maken voor buitenlandse makelaars komt funda tegemoet aan de groeiende behoefte van Nederlanders om zich te oriënteren op een recreatiewoning of een tweede huis in het buitenland. Funda is de officiële site van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

70% van het totale aanbod van koopwoningen in Nederland is op funda.nl te vinden en met 1,7 miljoen bezoekers per maand trekt funda ruim 10% van de Nederlandse bevolking. Funda faciliteert hiermee het aan- en verkoopproces van een woning en zorgt het voor transparantie op de Nederlandse woningmarkt. Het aanbod van huizen in België is voor de Nederlandse woonconsument nog zeer ondoorzichtig. Er is een veelheid aan internetsites en tijdschriften met een beperkt woningaanbod en met een beperkt bereik van de Nederlandse consument. Funda brengt daar met funda Europe verandering in.

Funda Europe is een apart onderdeel van de funda-website. Zowel Nederlandse makelaars die zijn aangesloten bij de grootste Nederlandse makelaarsvereniging, de NVM als ook buitenlandse makelaars kunnen daar woningen plaatsen. Na het activeren van een gratis account kunnen direct de woningen inclusief foto's op funda geplaatst worden. Plaatsingskosten per woning bedragen ¤ 25,- per maand. Betaling geschiedt online via Credit Card.

Over funda
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders de makelaarsorganisatie NVM en Koninklijke Wegener. Funda.nl vormt een belangrijke schakel tussen consument en NVM makelaar. Als informatiebron en als advertentiemedium faciliteert funda het aan- en verkoopproces van een woning en zorgt het voor transparantie in de woningmarkt. In 2004 verwierf Funda de usability award. De prijs voor de meest gebruiksvriendelijke site van Nederland.