Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 15-09-2004

Tasjesrover aangehouden
EMMEN Een 18-jarige Duitser werd gistermiddag aangehouden terzake tasjesroof. Een getuige zag in de Westerstraat dat de man een 76-jarige inwoonster van Emmen van haar tas beroofde. De vrouw had de tas in een mandje van haar rollator liggen. De dader, die de benen nam kwam echter ten val waarna de getuige hem op aanwijzingen van de vrouw in de kraag greep. Een passerende politieman nam de verdachte over. De verdachte was onderweg naar een koffieshop en verklaarde geen geld te hebben waarna hij de vrouw wilde beroven. Hij kreeg na overleg met justitie een dagvaarding.

Winkeldieven betrapt
EMMEN Gistermiddag werd een 56-jarige Emmenaar voor diefstal van 1 paar schoenen aangehouden. De man verliet een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat met het bewuste paar, ter waarde van 27,95, zonder te betalen. Toen het alarm afging kon hij door personeel aangehouden worden. De man kreeg een dagvaarding.

RODEN Een 26-jarige man uit Heiligerlee is gistermiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man liep met een winkelwagen gevuld met boodschappen een supermarkt aan de Heerestraat uit, zonder te betalen. Medewerkers van de winkel die de man aan wilden houden moesten rennend de achtervolging in zetten omdat de man de benen nam. De dief werd aan het bureau afgeleverd. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

ERICA Een 13-jarige jongeman uit Zwartemeer werd gistermiddag betrapt tijdens het stelen van snoepgoed in een winkel aan de Havenstraat. Hij nam voor 0,89 een pakje kauwgum weg en werd voorbij de kassa aangehouden door een personeelslid. Hij kreeg een Halt-proces-verbaal.

Rijden onder invloed
ROLDE Een 67-jarige autobestuurder uit Oosterwolde werd gistermiddag aangehouden terzake rijden onder invloed. De man reed over de Nijlanderstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 580 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Politie zoekt stenengooier
BOVENSMILDE Dinsdagavond rond 20.30 uur is een 66-jarige man uit deze plaats gewond geraakt toen hij aan zijn hoofd werd geraakt door een steen. De man zat op de bank in zijn huis aan de Bremstraat toen een steen door het kamerraam werd gegooid en tegen zijn hoofd kwam. De man liep een hoofdwond op en het raam was kapot. De politie onderzoekt deze zaak.

Boom plet auto
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur is een boom omgewaaid in de Eisenhowerstraat. Vier autos liepen daarbij schade op doordat ze onder de takken terechtkwamen. Een vijfde auto, nog maar twee maanden oud, kwam onder de stam terecht en werd geheel geplet. Deze auto is eigendom van een 53-jarige vrouw uit Zwolle. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De brandweer heeft de boom opgeruimd.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707