Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 15 september

VROUW SCHOPT BEROVER IN KRUIS
ROTTERDAM - Dinsdagavond even na tien uur werd in de Willem Buytewechstraat een 39-jarige Rotterdamse door een haar onbekende man op de fiets belaagd. Tijdens de schermutseling kreeg de vrouw een klap en werd haar telefoon uit haar hand gerukt. Het slachtoffer schopte vervolgens de man in zijn kruis, waarna deze zonder fiets, maar wel met de handtelefoon wegstrompelde. Even later probeerde de man zijn achtergelaten fiets op te pikken, waarna tussen hem en de vrouw een worsteling ontstond. Opnieuw delfde de man het onderspit en nam, nog wel in het bezit van de geroofde handtelefoon, de benen in de richting van de Havenstraat.

MAN GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagavond kort na half tien ontstond door nog onbekende oorzaak onenigheid tussen een aantal mannen in de Korenaarstraat. Daarbij werd een 22-jarige Rotterdammer in zijn arm geschoten. Het slachtoffer werd voor behandeling aan zijn opgelopen schotwond door ambulancepersoneel naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd. Door de recherche van het district Rotterdam-West wordt een onderzoek ingesteld.

RUIM EEN KILO HARDDRUGS IN WONING IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van omwonenden over drugsoverlast werd dinsdagmiddag en -avond door politiepersoneel van het district De Noordhoek een actie gehouden in de omgeving van een woning in de Rodenrijsestraat. Nadat een aantal drugsgebruikers, die uit het betreffende pand kwamen, op straat waren aangehouden, werd woensdagmorgen vroeg een inval in de woning gedaan. Daarbij werd de 22-jarige bewoner aangehouden en werd in totaal 1.2 kilo harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.
Tevens werd een inval gedaan in een woning in de Duizendschoonstraat. Hier werd de 26-jarige bewoner aangehouden, die kleine hoeveelheden harddrugs in zijn bezit had.
De beide mannen werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

JONGETJE LICHT GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks zes uur raakte een elfjarig jongetje uit Rotterdam licht gewond na een steekpartij op de Dordtsestraatweg. Een nog onbekende man stak vanaf het Batterijpad de Dordtsestraatweg over, schreeuwde en liep met een mes in zijn handen op het Rotterdamse jongetje toe. Toen hij bij het slachtoffertje stond, stak hij hem meerdere keren met het mes naar de elfjarige jongen, die hierbij enkele steekwonden aan zijn heup en bil opliep. Het slachtoffertje rende naar huis en werd door zijn moeder voor behandeling naar het Medisch centrum Rotterdam-Zuid gebracht. Daar werden de steekwonden gehecht.De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.

Middaguitgave dinsdag 14 september

* ZEVEN VERDACHTEN VAN BEROVING AANGEHOUDEN

(Zie ook persbericht zondag 5 september)
ROTTERDAM - Met de aanhouding van zeven verdachten heeft de recherche van het district Rotterdam-Centrum de beroving van een 69-jarige Rotterdammer op zaterdag 4 september opgelost. De 69-jarige café-eigenaar liep omstreeks half acht 's avonds in de Sint-Luciastraat toen een jongen tegen hem aanliep en hem van zijn dagopbrengst beroofde. Het slachtoffer kwam tijdens de beroving ten val en liep ernstig beenletsel op. Gedurende het onderzoek werden vijf jongens uit Rotterdam (16 en 17 jaar oud) en twee vrouwen uit Nieuwerkerk aan den IJssel (20 en 40 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van danwel betrokkenheid bij de beroving. De 20-jarige vrouw en de vier Rotterdammers zijn in bewaring gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen en -middag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Argonautenweg, Jasonweg en Ankie Verbeek Ohrlaan snelheidscontroles. Tussen half elf en half twaalf lapten op de Argonautenweg 26 van de in totaal 491 passerende automobilisten de 50km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Op de Jasonweg reden tussen kwart voor twaalf en kwart voor één 130 van de in totaal 445 gecontroleerde autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 109 km/uur (2x). Op de Ankie Verbeek Ohrlaan hielden tussen één en twee uur 182 van de in totaal 948 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur in plaats van '50'.


* DRIE KINDEREN GEWOND NA WONINGBRAND
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag raakten twee kinderen van 2,5 jaar en een baby van acht maanden oud gewond bij een brand in een woning aan de Stavenissestraat. Omstreeks twaalf uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in de keuken van de woning. Personeel van de brandweer haalde de drie kinderen uit de woning en bluste de brand. De twee peuters werden met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Sofiakinderziekenhuis, de baby werd met brandwonden vervoerd naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. Naar de oorzaak van de brand wordt door politiepersoneel van de Technische Recherche een nader onderzoek ingesteld.

Ochtenduitgave dinsdag 14 september 2004