Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Linux-versie InterScan VirusWall for SMB

Nieuwe internet gateway-bescherming voorziet in beveiligingsbehoeften MKB-ondernemers

Utrecht, 15 september 2004 - Trend Micro (TSE: 4704; Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert InterScan VirusWall for SMB. Deze internet gateway-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven is gebaseerd op het Linux-besturingssysteem. Wereldwijd gebruikt een groeiend aantal MKB-organisaties Linux. Met de Linux-versie van InterScan VirusWall for SMB kunnen deze bedrijven ook profiteren van krachtige features als virusbescherming, antispam en URL-filtering. Zo voorkomen ze dat schadelijke code hun bedrijfsnetwerken via internet-downloads en HTTP-mail binnendringt. De nieuwe Linux-oplossing is een belangrijke aanvulling op het MKB-aanbod van Trend Micro en is per direct op de markt beschikbaar.

De MKB-oplossingen van Trend Micro voorzien in de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. Hoewel deze bedrijven op het gebied van bescherming tegen virussen dezelfde uitdagingen hebben als grote ondernemingen, beschikken ze niet over dezelfde technische middelen of kennis. Het MKB-portfolio van Trend Micro is gebaseerd op dezelfde technologie als de enterprise-oplossingen, maar is voor gebruikers met beperkte IT-kennis zodanig aangepast, dat het eenvoudig is te installeren, te beheren en up-to-date te houden.

Richard Sheng, Global Product Marketing Manager bij Trend Micro: "Steeds meer MKB-organisaties kiezen om financiële en beveiligingsredenen voor Linux. Daarbij vinden de meeste Linux-implementaties plaats aan de randen van een netwerk. Met InterScan VirusWall for SMB op Linux biedt Trend Micro een geïntegreerde gateway-beveiligingsoplossing waarmee bedrijven zich kunnen beveiligen tegen bedreigingen zoals spam, die via de internet gateway het netwerk willen binnendringen."

InterScan VirusWall for SMB is een complete gateway-antivirus- en content-beveiligingsoplossing die bedreigingen op SMTP-, HTTP- en FTP-niveau scant. Netwerken zijn tevens beveiligd als medewerkers een internetmailadres gebruiken, omdat ook POP3-verkeer wordt gescand. Dit niveau van beveiliging wordt binnen MKB-organisaties vaak over het hoofd gezien. Geïntegreerde antispam- en e-mail-content-filters vergroten de productiviteit van medewerkers en zorgen voor correct internetgebruik. InterScan VirusWall for SMB is Trend Micro's meest uitgebreide en betaalbare gateway-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door value-added resellers en service providers.

Ingezonden persbericht