Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht 15-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Overval

UTRECHT - Zaterdagochtend 11 september rond 09.55 uur vond aan de Jan van Galenstraat in een winkel een overval plaats. Twee overvallers bedreigden met een op een vuurwapengelijkend voorwerp het winkelpersoneel en verlieten het pand met een onbekend geldbedrag. Beide daders zijn ongeveer 20 jaar en hebben een getinte huidskleur en kort zwart haar. Eén droeg een gevlekt T-shirt en een baseball-pet. De ander droeg een witte sweater met capuchon en opdruk, een zwarte broek met witte strepen, baseball-petje en een rugzakje. Getuigen die in de omgeving iets verdachts hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval met letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag 14 september raakte een 18-jarige man uit Utrecht ernstig gewond toen hij van de motorkap viel van een rijdende auto.
Om 12.40 uur kreeg de politie de melding dat de man op de J.C. Maylaan ongelukkig was gevallen. Ter plaatse bleek dat de 18-jarige Utrechter op de Marco Pololaan op de motorkap van de auto van een vriend was gekropen. De 20-jarige chauffeur uit Utrecht was hierop langzaam gaan rijden en rechtsaf de J.C. Maylaan ingeslagen. Getuigen zagen dat de automobilist vervolgens naar links stuurde om te parkeren. De man op de motorkap viel er vanaf en raakte met zijn hoofd de straat. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel per ambulance naar het UMC vervoerd. De politie hield de 20-jarige chauffeur en een 22-jarige inzittende (eveneens uit Utrecht) van de auto aan. De inzittende mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De 20-jarige chauffeur is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Ongeval letsel

UTRECHT- Dinsdagmiddag raakte een 64-jarige automobilist uit Huizen gewond toen hij van achteren werd aangereden door een vrachtauto. Om 15.30 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding op de Europalaan. Een 26-jarige man uit Hazerswoude Rijndijk reed met zijn vrachtwagen over de Europalaan. Hij zag te laat dat het verkeerslicht op rood was gesprongen en de automobilist voor hem stopte. Bij de aanrijding raakte de Huizenaar gewond. Hij is met onbekend letsel, per ambulance, vervoerd naar het Oudenrijn ziekenhuis. Aan het eind van de dag mocht het slachtoffer het ziekenhuis weer verlaten.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op verschillende locaties in Utrecht noord hield de politie dinsdag verkeerscontroles.
Van 10.00 uur tot 11.45 uur werd gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor te hard rijden, twee voor het rijden door roodlicht, één voor niet handsfree bellen, twee voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Van 15.00 uur tot 16.15 uur werd gecontroleerd op de Oudenoord en de Oude Pijlsweerdstraat. Hier werden negen bekeuringen geschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Verder waren een bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet dragen van de autogordel, het negeren van een stopteken en een verlopen APK.