Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Dennis de Vreugt wint OGD Rapidtoernooi

Zaterdag 11 september vond voor de achtste maal een zeer geslaagde versie van het OGD Rapid Schaaktoernooi plaats, georganiseerd door het Schaakcollectief Jan Timman. Het werd een rapidtoernooi met een gespreide, maar ook bijzonder sterke bezetting van 70 enthousiaste huisschakers en fanatieke clubschakers door elkaar heen. Het kwam de sfeer zeker ten goede.

De strijd werd uitgevochten tussen twee grootmeesters: Dennis de Vreugt en Erik van den Doel. In de vijfde ronde werd de titanenstrijd aangegaan. Vooraf werden de meeste kansen toebedacht aan Erik. Hij kwam echter in een bloedstollend eindspel 5 seconden tekort. Dennis gaf na de partij aan bijzonder tevreden te zijn over juist deze overwinning die hem uiteindelijk ook de titel opleverde. Erik van den Doel eindigde uiteindelijk dus als tweede. De derde plaats werd gedeeld door een vijftal schakers: Van Wessel, Van Haastert, Van Dop, Van Beek en Kuipers.

De barbecue halverwege was weer een succes, niet in de laatste plaats door het mooie en niet verwachtte droge weer. Als beste OGD-medewerker kwam Quirinius van Dorp uit de bus, met een score van 4 uit 7.


---