Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE RAPPORTEERT $0,10 WINST PER AANDEEL T.O.V. $0,08 VORIG JAAR

Omzet uit verkoop nieuwe database softwarelicenties gestegen met 19%, 16% stijging van de nettowinst en 18% stijging van de winst per aandeel

Redwood Shores Calif., 15 september 2004 Oracle Corporation heeft de cijfers voor het eerste kwartaal bekendgemaakt; de winst per aandeel steeg met 18% ten opzichte van vorig jaar, tot $0.10. De nettowinst steeg met 16% tot $509 miljoen en de omzet uit software steeg met 7% tot $2,2 miljard ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige boekjaar.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 12% tot $1,7 miljard, waarbij de omzet uit nieuwe softwarelicenties met 7% toenam tot $563 miljoen en de licentie-updates en supportdiensten voor een omzetstijging van 14% tot $1,2 miljard zorgden. De operationele marge steeg in het eerste kwartaal naar 32% ten opzichte van 30% in dezelfde periode vorig jaar.

Sinds de introductie van onze database voor grid computing, Oracle 10g, is de verkoop van nieuwe databaselicenties respectievelijk 16%, 15% en 19% gegroeid in de afgelopen drie kwartalen, aldus Oracle CEO Larry Ellison. Database grids vormen een nieuwe generatie van veel snellere en zeer betrouwbare databasetechnologie die draait op groepen van goedkope PC servers. Oracle is de eerste partij die deze database grid technologie op de markt gebracht heeft en we zien onze verkopen duidelijk stijgen.

Voor het volledige persbericht en de resultaten zie: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_sep/q1_results.html

Oracle maakte ook een groot aantal nieuwe klanten bekend, waaronder NCCW in Nederland. Voor het volledige persbericht zie: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_sep/q1_customers.html

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht