Overvallers aangehouden

Abcoude 15-09-2004 - Op dinsdag 10 augustus werd een overval gepleegd op een winkel aan de Hoogstraat. Op woensdag 15 september werd hiervoor een verdachte aangehouden.

Omstreeks 19.40 uur kwamen twee gewapende mannen de winkel binnen en bedreigden direct het winkelpersoneel. Een van de mannen pakte de winkelbediende bij zijn keel en dreigde de andere overvaller met een aansteker. Na een worsteling zagen de overvallers toch kans om een greep uit de kassa te nemen en gingen er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor.De mannen reden hard weg in een auto.

In de winkel waren goede beveiligingsmaatregelen genomen en van deze overval waren goede beelden gemaakt. Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht bestede aandacht aan deze zaak op maandag 13 september. Na deze uitzending kwamen al veel goede tips binnen bij de recherche van het district Rijn & Venen. Dankzij de goede tips kon de politie op woensdagochtend een 29-jarige man uit Amsterdam aanhouden. De andere overvaller, waarvan de identiteit inmiddels bekend is, wordt nog gezocht