Eemland Zuid, 11.00 uur

Utrecht 15-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Beroving

AMERSFOORT- Een 68-jarige man uit Amersfoort is dinsdagavond omstreeks 23.30 uur op het Euterpeplein van een geldbedrag beroofd.

Nadat de man gepind had werd hij door drie jongens met geweld van zijn geld beroofd. Hierna zijn de jongens in de richting van de Bachweg weggerend.

De jongens waren tussen de 20 en de 25 jaar oud, hadden een licht getinte huidskleur en waren overwegend donker gekleed. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden bij de politie district Eemland zuid via telnr.:0900-8844.

Beroving van fiets

AMERSFOORT- Een 18-jarige man uit Hoevelaken is dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur op de Kamp beroofd van zijn fiets.

Hij stond buiten te wachten toen er twee jongens op een scooter en nog een lopende jongen voorbij kwamen. De lopende jongen pakte zijn fiets vast. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de jongen er met de fiets van het slachtoffer vandoor ging in de richting van de Kamperbinnenpoort.

De lopende jongen was tussen de 15 en de 17 jaar oud, negroïde uiterlijk, breed postuur en had rasta dreadlocks/vlechtjes tot in de nek en had een felgele, dikke winterjas aan. Eén van de jongens op de scooter was ook tussen de 15 en de 17 jaar, redelijk breed postuur, lichtgetinte huidskleur en zwarte jas met bontkraag aan. Van de derde jongen is niets bekend.

De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden bij de politie Eemland zuid via telnr.:0900-8844.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdagmorgen heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden.

Omstreeks 09.30 uur kreeg de politie de melding om naar de Bergenboulevard te gaan, omdat een 14-jarige jongen uit Leusden een winkeldiefstal had gepleegd. De jongen zal worden overgedragen aan bureau HALT.

Man aangehouden voor oplichting

AMERSFOORT De politie heeft maandag 13 september een 45-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden voor meerdere oplichtingen die hij had gepleegd bij winkels en bedrijven in Amersfoort en omgeving.

De man werd er onder andere van verdacht bij een garagebedrijf in Baarn een personenauto ter waarde van 13.000 euro te hebben meegenomen zonder deze te betalen. Hij gebruikte hierbij
overschrijvingsformulieren van de bank en deed voorkomen dat hij de betaling in orde had gemaakt.

Soortgelijke oplichtingen vonden er plaats in Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Soest en de Bilt. In enkele gevallen pleegde hij de oplichting met een defecte betaalpas en verzon hij een telefonische overboeking met de bank.

Het type bedrijven dat werd opgelicht was divers. Het ging om een hotel, kleding- en woningrichtingzaken, slagerijen en winkels voor huishoudelijke artikelen en sanitair.

Het totale schadebedrag wordt geschat op bijna 46.500 euro.

De man is op woensdag 14 september voorgeleid bij justitie