Ingezonden persbericht


Novell presenteert innovatieve visuele tools en geavanceerde mogelijkheden voor provisioning om aanmeldbeheer te vereenvoudigen

-Enhanced Provisioning Module voor Nsure Identity Manager maakt gebruik van Novell exteNd technologie voor provisioning inclusief workflow en gedelegeerd beheer -Designer for Nsure Identity Manager vereenvoudigt configuratie en beheer door middel van visuele deploymenttools op basis van het open source ontwikkelframework Eclipse

BARCELONA (BrainShare Europe 2004), 15 september 2004 - Novell maakt aanzienlijke verbeteringen bekend voor Novell Nsure Identity Manager. Deze zijn speciaal ontworpen om organisaties tijd en geld te besparen bij het configureren en beheren van hun infrastructuur voor identiteiten. Om de complexiteit van aanmeldbeheer te verkleinen zorgt de Enhanced Provisioning Module voor geavanceerde provisioning met functies voor workflow en gedelegeerd beheer, terwijl Designer for Nsure Identity Manager 2 een visuele toolset is die de inzet en configuratie ervan vereenvoudigt.

"IT-beheerders hebben behoefte aan flexibele en krachtige tools op bedrijfsniveau om ze te helpen bij het gebruiken van provisioning-technologie," zegt Gerry Gebel, senior-analist bij de Burton Group. "Policy-ontwikkeling, workflow-ontwerp en configuratietools kunnen IT-beheerders in staat stellen om de inzet en het beheer van systemen voor aanmeldbeheer efficiënter en effectiever uit te voeren."

Enhanced Provisioning Module gebruikt de technologieën voor workflow en portals van Novell exteNd om Novell Nsure Identity Manager een multifunctionele omgeving te bieden voor applicaties voor eindgebruikers. Nieuwe functies van de module zijn: -Geavanceerde goedkeuringsworkflow voor provisioning - stelt eindgebruikers en beheerders in staat om toegang tot systemen, applicaties en apparatuur aan te vragen, waarna workflowprocessen worden geïnitieerd om goedkeuring te verkrijgen en het object beschikbaar te stellen. -Kant-en-klare portlets - leveren geavanceerde whitepages en organisatiediagrammen waarop meerdere niveaus van een hiërarchie kunnen worden weergegeven, sorteren lijsten van personen op kenmerken zoals functie of geografische locatie en maken het mogelijk om een werknemer door middel van drag-and-drop toe te wijzen aan een nieuw team of nieuwe verantwoordelijkheden. -Gedelegeerd beheer - toegangsrechten kunnen aan gebruikers worden gedelegeerd op basis van hun functie binnen de organisatie. -Tools voor gebruikersbeheer - maken het mogelijk om identiteitgegevens van eindgebruikers te beheren, zelfs voor eindgebruikers zoals aannemers, vrijwilligers of klanten die normaal gesproken niet binnen het HR-systeem van een bedrijf worden beheerd, maar die wel toegang nodig hebben tot diverse resources.

Designer for Nsure Identity Manager is een visuele tool die het configureren, ontwerpen en beheren van infrastructuren voor identiteiten vereenvoudigt. Door middel van een drag-and-drop-interface kunnen beheerders visueel modellen, policy's en regels voor hun identiteitsinfrastructuur definiëren zonder code te hoeven schrijven. Dit stelt IT-beheerders in staat om hun oplossing voor identiteitsbeheer snel te configureren en biedt tevens de flexibiliteit om deze doorlopend aan te passen aan de dynamische zakelijke omgeving van de organisatie.

Designer for Nsure Identity Manager is gebaseerd op het veelgebruikte en breed ondersteunde open source framework Eclipse. Novell legt zich erop toe om voor alle producten een gemeenschappelijke tool-strategie op basis van Eclipse te realiseren. Dit biedt een consistente interface aan klanten die bekend zijn met andere toolsets op basis van Eclipse.

Novell CTO Alan Nugent ligt toe: "Het gebruik van de nieuwste portal- en integratietechnologie uit onze exteNd productlijn vormt de volgende logische stap in het vergroten van de waarde van onze oplossingen voor aanmeldbeheer. Dit is een eerste mijlpaal in de realisatie van onze visie voor identiteitsgebonden oplossingen."

Prijzen en beschikbaarheid
De Enhanced Provisioning Module zal in oktober op http://www.novell.com/nsureidentitymanager als gratis download beschikbaar worden gesteld aan bestaande klanten van Nsure Identity Manager 2 en exteNd Director 5.2 Enterprise Edition.

Designer for Nsure Identity Manager 2 kan voor bètatests worden gedownload van http://www.novell.com/coolsolutions/dirxml/designer.html. Zowel de Enhanced Provisioning Module en Designer for Nsure Identity Manager 2 maken deel uit van Novell Nsure, de oplossing voor beveiligd aanmeldbeheer. Zie voor meer informatie http://www.novell.com/nsureidentitymanager.

Novell
Novell is een toonaangevende leverancier van informatieoplossingen voor beveiligd aanmeldbeheer (Novell Nsure), ontwikkeling van webapplicaties (Novell exteNd) en services voor netwerken met verschillende platforms (Novell Nterprise), alle ondersteund door strategische consulting en professionele services (Novell Ngage). Novell is actief in de open source-gemeenschap met de merken Ximian en SUSE LINUX, en levert de zakelijke markt een uitgebreide reeks Linux producten en services, van de desktop tot de server. De Novell visie van One Net - een wereld zonder informatiebeperkingen - helpt klanten de volle waarde van hun informatie betaalbaar en veilig te benutten. Meer informatie over Novell kunt u vinden op http://www.novell.com. Persinformatie kunt u vinden op http://www.novell.com/pressroom.

###

Novell en Ximian zijn geregistreerde handelsmerken; BrainShare is een geregistreerd servicemerk; Nsure, exteNd, exteNd Director en Nterprise zijn handelsmerken, en Ngage is een servicemerk van Novell, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. SUSE is een geregistreerd handelsmerk van SUSE LINUX AG, een onderneming van Novell. Alle genoemde handelsmerken van derden zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.