Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding na doorrijden bij aanrijding

Man aangehouden die tegen geparkeerde auto aan had gereden en was doorgereden

Enschede

Dinsdagmorgen 14 september om ongeveer 10.00 uur werd doorgegeven dat een automobilist tegen een geparkeerde auto was aan gereden aan de Spelbergsweg in Enschede. Na de aanrijding was deze automobilist doorgereden. Aan deze geparkeerde auto, eigendom van een 33 jr. Enschedese, was behoorlijke schade aan de rechter voorzijde van de auto ontstaan, dus de veroorzaker moet dit wel degelijk gemerkt hebben. Door een getuige was merk en kenteken van de auto van deze veroorzaker genoteerd. Op het woonadres van de tenaamgestelde werden auto en bestuurder aangetroffen. Deze laatste, een 56 jr. Enschedeer, gaf direct toe dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Hij werd aangehouden en aan het bureau afgehoord. Op last van justitie is hem voor het doorrijden een bekeuring van 220 euro gegeven. (04-114501)

Aanrijding met letsel

Automobilist keert op de rijbaan en rijdt motorrijder aan

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 14 september omstreeks 07.45 uur vond op de Groothuizenweg in Haaksbergen een aanrijding plaats. Een 49 jr. automobilist uit Rietmolen reed over de Groothuizenweg komende uit de richting van zijn woonplaats. Hij zag dat er een file was ontstaan en wilde via een andere weg naar Haaksbergen rijden. Hiervoor keerde hij op de Groothuizenweg maar zag daarbij een 39 jr. motorrijder uit Enschede, die over de Groothuizenweg in de richting van Rietmolen reed, over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding die ontstond, belandde de motorrijder in de sloot en werd met een dubbele beenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De motor is afgesleept. (04-114442)

Aanhouding bij autokraak

Man aangehouden die samen met iemand anders geprobeerd had in de breken in een bestelbus

Enschede

Werd woensdagmorgen 15 september om ongeveer 01.05 uur gemeld dat er op dat moment door twee personen werd ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond aan de Triomfboog in Enschede. De 49 jr. eigenaar van de auto was wakker geworden en had de twee overlopen die er vandoor gingen. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen werd een onderzoek ingesteld, met om ongeveer 01.20 uur als resultaat de aanhouding van een 43 jr. Enschedeer die op de Haaksbergerstraat in Enschede werd aangetroffen. De tweede persoon wist te ontkomen en een onderzoek naar hem zal worden ingesteld. De 43 jr. is aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (04-114868)

Aanhouding na o.a. vernieling

Zoon aangehouden die bij zijn moeder vernielingen had aangericht en haar had mishandeld

Enschede

Dinsdagavond 14 september omstreeks 21.25 uur werden problemen gemeld in een woning aan de Bruggenmorsweg in Enschede. Bleek dat een 18 jr. Enschedeer bij zijn 37 jr. moeder de woning was binnengedrongen door een deur te vernielen. In de woning had hij e.e.a. vernield en zijn moeder een aantal keren tegen de grond gewerkt. Toen zij kans zag de politie te bellen vluchtte hij via het balkon en sprong van de eerste etage naar beneden. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en op de Sterrenstraat werd de 18 jr. aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. Zijn moeder doet aangifte van vernieling en mishandeling. De moeder heeft reeds geruime tijd ruzie met haar zoon en hij mag niet meer bij haar in de woning verblijven. (04-114844)


---- --