Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlands ICT-concept platform voor beter onderwijs

SchoolDesk kiest voor hosting bij TeleCity

SchoolDesk brengt haar supercomputers onder bij TeleCity, een toonaangevende leverancier van Internet Data Center-diensten in Europa. SchoolDesk biedt scholen een uniek ICT-platform voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

TeleCity is verheugd over de keuze van SchoolDesk om gebruik te maken van haar veilige en redundante Data Centers. "Het bedrijf ziet de samenwerking met SchoolDesk vol vertrouwen tegemoet," aldus Alexandra Schless, country manager bij TeleCity.

Het centrale idee achter Schooldesk is de serverloze basisschool. In de klas komen thin clients te staan die via een hoogwaardige verbinding communiceren met een centrale, door meerdere scholen gedeelde supercomputer (server). Deze wordt bij TeleCity geplaatst. Het gezamenlijk gebruik van deze supercomputer levert scholen kostenvoordelen op, terwijl ze toch kunnen beschikken over uitstekende technologie.

De Smartcard, die onderdeel uitmaakt van het SchoolDesk-concept, maakt verder onderwijs op maat mogelijk. Met deze kaart krijgen leerlingen toegang tot specifiek voor hen bedoelde informatie op de server. Zo krijgen ze precies de juiste leerstof aangeboden.

Leerlingen kunnen met de Smartcard eenvoudig en gemakkelijk inloggen. Op school, maar ook van huis uit of bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis. Een bijkomend voordeel van de Smartcard is dat gebruikers van leerlingvolgsystemen de leerlingengegevens maar één keer hoeven in te voeren.

SchoolDesk kan perfect worden toegepast binnen 'het nieuwe leren', maar is door de modulaire opzet ook heel geschikt voor scholen waar op reguliere wijze wordt lesgegeven. Het innovatieve SchoolDesk-concept biedt in elk geval een ideale setting voor stimulerend en inspirerend onderwijs. In het basisonderwijsveld is dan ook enthousiast gereageerd op de komst van SchoolDesk.

Op 1 september is de eerste Nederlandse SchoolDesk-school gestart.nhet zover. echt tweede on line. de school nu geen server meer in het gebouw heeft staan.en in Papendrecht. Basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost had de primeur. Dezelfde week is basisschool De Knotwilg in Papendrecht overgestapt op deze unieke ICT-oplossing. "Binnen het basisonderwijs bestaat veel belangstelling voor de ICT-oplossing van SchoolDesk, de verwachting is dat dit jaar nog zeker vijftig andere scholen zullen volgen", aldus Ton Bongers, directeur van SchoolDesk.

Einde