Ingezonden persbericht


Persbericht

SchoolDesk kiest voor hosting bij TeleCity
~ Nederlands ICT-concept platform voor beter onderwijs ~

Amsterdam, 15 september 2004 SchoolDesk brengt haar supercomputers onder bij TeleCity, een toonaangevende leverancier van Internet Data Center-diensten in Europa. SchoolDesk biedt scholen een uniek ICT-platform voor kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

TeleCity is verheugd over de keuze van SchoolDesk om gebruik te maken van haar veilige en redundante Data Centers. Het bedrijf ziet de samenwerking met SchoolDesk vol vertrouwen tegemoet, aldus Alexandra Schless, country manager bij TeleCity.

Het centrale idee achter Schooldesk is de serverloze basisschool. In de klas komen thin clients te staan die via een hoogwaardige verbinding communiceren met een centrale, door meerdere scholen gedeelde supercomputer (server). Deze wordt bij TeleCity geplaatst. Het gezamenlijk gebruik van deze supercomputer levert scholen kostenvoordelen op, terwijl ze toch kunnen beschikken over uitstekende technologie.

De Smartcard, die onderdeel uitmaakt van het SchoolDesk-concept, maakt verder onderwijs op maat mogelijk. Met deze kaart krijgen leerlingen toegang tot specifiek voor hen bedoelde informatie op de server. Zo krijgen ze precies de juiste leerstof aangeboden.

Leerlingen kunnen met de Smartcard eenvoudig inloggen. Op school, maar ook van huis uit of bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis. Een bijkomend voordeel van de Smartcard is dat gebruikers van leerlingvolgsystemen de leerlingengegevens maar één keer hoeven in te voeren.

SchoolDesk kan perfect worden toegepast binnen het nieuwe leren , maar is door de modulaire opzet ook heel geschikt voor scholen waar op reguliere wijze wordt lesgegeven. Het innovatieve SchoolDesk-concept biedt in elk geval een ideale setting voor stimulerend en inspirerend onderwijs. In het basisonderwijsveld is dan ook enthousiast gereageerd op de komst van SchoolDesk.

Op 1 september is de eerste Nederlandse SchoolDesk-school gestart.Basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost had de primeur. Dezelfde week is basisschool De Knotwilg in Papendrecht overgestapt op deze unieke ICT-oplossing. Binnen het basisonderwijs bestaat veel belangstelling voor de ICT-oplossing van SchoolDesk, de verwachting is dat dit jaar nog zeker vijftig andere scholen zullen volgen , aldus Ton Bongers, directeur van SchoolDesk.

(328 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Meer weten? Kijk ook op www.schooldesk.info en op www.telecity.nl. Johan de Wal van Communicatiebureau txt475 brengt u graag in contact met Ton Bongers, directeur van SchoolDesk. Tel: +31 (0)475 400902 / +31 (0)6 22572963, fax: +31 (0)475 400913, e-mail: info@txt475.com, website: www.txt475.com. Ook bent u bij dezen van harte uitgenodigd om basisschool Crescendo in Amsterdam Zuidoost te bezoeken en zelf te zien hoe het SchoolDesk-concept werkt. U kunt dan spreken met directie, leerkrachten en leerlingen. Wel graag vooraf even een afspraak maken.

Voor aanvullende informatie over TeleCity kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Over TeleCity BV
TeleCity is één van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet datacenterdiensten in Europa.

TeleCity biedt haar klanten, waaronder internet service providers, application service providers, telecomaanbieders en grote bedrijven, outsourcing-diensten voor bedrijfskritische apparatuur. Zo biedt TeleCity installatie- en configuratiediensten, netwerktoezicht en -beheer, onderhoud en remote beheer van de apparatuur, engineeringdiensten en volledige web-hostingdiensten.

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen. Daarnaast heeft TeleCity nog acht Europese vestigingen, waaronder twee in Amsterdam. Via deze vestigingen kan TeleCity haar klanten een snelle toegang bieden tot de belangrijkste Europese internet-backbones, zoals LINX (Londen), AMS-IX, (Amsterdam), FreeIX (Parijs) en MaNAP (Manchester).

TeleCity staat sinds 2000 genoteerd aan de London Stock Exchange (TCY.L.). In het financiële jaar dat liep tot december 2003, behaalde TeleCity een omzet van 23,5 miljoen pond.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003