Ingezonden persbericht


Novell en toppartners beginnen Porting and Migration Network om gebruik van Linux te bevorderen

BARCELONA (BrainShare Europe 2004), 15 september 2004 - Novell maakt de oprichting bekend van het Porting and Migration Network. Dit initiatief is speciaal ontwikkeld om zowel klanten als software- en hardwarepartners te helpen bij een snelle en rendabele overgang naar SUSE LINUX Enterprise Server. Toonaangevende software- en hardwareleveranciers, waaronder HP, IBM, Intel, Oracle en Scali, zullen samen met Novell hun softwarepartners assisteren bij de inzet van hun platformen en oplossingen op SUSE LINUX. In het kader van dit initiatief zal Novell in Duitsland het eerste Porting and Migration Center openen, een gespecialiseerde testlocatie waar ontwikkelaars en softwarepartners worden begeleid bij de overstap naar Linux. Dit onderstreept het uitgangspunt van Novell om zijn partners eersteklas services te leveren op het gebied van ontwikkeling, support en consultancy.

Momenteel verzorgt Novell uitgebreide services voor software- en technologiepartners in het kader van de programma's Developer Services en PartnerNet. Het Novell Porting and Migration Network vormt hier een aanvulling op en is speciaal ontworpen om de migratie van softwareproducten naar Linux* te vereenvoudigen. Novell heeft met diverse toppartners in het hele EMEA-gebied een alliantie gevormd om ontwikkelaars en softwareproducenten te begeleiden bij het porten van hun producten naar SUSE LINUX. In het kader van deze grootschalige gezamenlijke onderneming zullen de Novell partners aan hun partners uitgebreide services en bronnen beschikbaar stellen voor het plannen en uitvoeren van porting-projecten, het oplossen van knelpunten en het certificeren van oplossingen in het compatibiliteitsprogramma 'Novell YES CERTIFIED'.

"Op het eerste gezicht is een complete migratie naar Linux een grote en complexe aangelegenheid. Maar door de voordelen die Linux klanten biedt, is het voor alle leveranciers een onmisbare optie voor groeistrategieën op de middellange en lange termijn. De oprichting van het Porting and Migration Network is een essentieel initiatief om te garanderen dat de migratie van onze partners en hun klanten naar Linux snel, probleemloos en eenvoudig verloopt," aldus Johan Rosius, Vice President Alliances van Novell EMEA. "Veel van onze partners hebben zich nu al aangemeld bij het Porting and Migration Network. Dit bevestigt dat het programma extra waarde toevoegt voor de partners van Novell en voor onze klanten, die hierdoor sneller kunnen overstappen op het Linux platform."

"Intel heeft zeer veel ervaring in samenwerking met ISV's om hun applicaties te porten naar nieuwe platformen zoals INTEL Itanium," vertelt Tom Garrison, Director Enterprise Marketing EMEA bij Intel. "Wij zijn verheugd dat we de kans krijgen om met onze diepgaande kennis bij te dragen aan het Porting and Migration Network van Novell. Zo kunnen we samen zorgen voor nog meer gecertificeerde applicaties voor wat feitelijk een nieuwe branchestandaard is geworden: Linux op INTEL. Door onze resources en vaardigheden binnen één netwerk samen te brengen, kunnen we ISV's beste ondersteuning bieden binnen de branche."

"Het feit dat het Porting and Migration Network een migratie naar Linux voor onze klanten vergemakkelijkt is een spannende ontwikkeling," aldus Stein Surlien, Vice President Alliances and Channels bij Oracle EMEA. "De gecombineerde expertise van Novell en Oracle vormt een krachtige en aantrekkelijke mogelijkheid voor klanten en ISV-partners, die garandeert dat alle problemen worden opgespoord en volledig opgelost voordat producten daadwerkelijk worden geïmplementeerd."

De Novell Porting and Migration Centers bieden, in combinatie met de vestigingen van Novell partners, hooggekwalificeerd personeel, een productieve werkomgeving, speciale hardware voor veeleisende testscenario's en een complete set softwaretools om complexe softwaresystemen te bouwen en te analyseren. Bij de centers werken ervaren consultants en ontwikkelaars met uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en porten van projecten naar Linux. Daarnaast kunnen specialisten op specifieke terreinen of voor specifieke producten aan projecten worden toegevoegd. De Porting and Migration Centers van Novell bieden een testomgeving waar systemen en netwerken voor partners en klanten kunnen worden opgezet volgens hun individuele specificaties. Er kunnen complexe integratieomgevingen worden gecreëerd, inclusief firewalls of clusters, om producten in praktijkscenario's te testen. Novell
Novell is een toonaangevende leverancier van informatieoplossingen voor beveiligd aanmeldbeheer (Novell Nsure), ontwikkeling van webapplicaties (Novell exteNd) en services voor netwerken met verschillende platforms (Novell Nterprise), alle ondersteund door strategische consulting en professionele services (Novell Ngage). Novell is actief in de open source-gemeenschap met de merken Ximian en SUSE LINUX, en levert de zakelijke markt een uitgebreide reeks Linux producten en services, van de desktop tot de server. De Novell visie van One Net - een wereld zonder informatiebeperkingen - helpt klanten de volle waarde van hun informatie betaalbaar en veilig te benutten. Meer informatie over Novell kunt u vinden op http://www.novell.com. Persinformatie kunt u vinden op http://www.novell.com/pressroom.

###
Novell en Ximian zijn geregistreerde handelsmerken; BrainShare en PartnerNet zijn geregistreerde servicemerken; Nsure, exteNd, Nterprise en YES CERTIFIED zijn handelsmerken, en Ngage is een servicemerk van Novell, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. SUSE is een geregistreerd handelsmerk van SUSE AG, een onderneming van Novell. * Alle genoemde handelsmerken van derden zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.