PERSBERICHT - 2004-09-15

Twee extra Fokker F50's brengen capaciteit op 14 toestellen

VLM Airlines breidt opnieuw haar vloot uit

Uitbreiding van het routenetwerk met nieuwe bestemmingen en verhoging van frequenties op bestaande routes hebben geleid tot uitbreiding van de vloot van VLM Airlines. De luchtvaartmaatschappij heeft twee extra Fokker F50's aangeschaft, waardoor de totale vloot nu uit 14 vliegtuigen bestaat.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat VLM Airlines haar vloot uitbreidt. Begin 2004 werden al twee toestellen, eveneens Fokker F50's, toegevoegd aan de vloot. Door de toegenomen frequenties op bestaande routes en de start van de routes Liverpool - London City (februari 2004) en Jersey - London City (juni 2004) is er opnieuw besloten tot een uitbreiding. Hiermee anticipeert VLM Airlines tegelijkertijd op uitbreiding van het routenetwerk in de nabije toekomst; begin volgen djaarwordteennieuweroutegelanceerd.

Voorkeur voor Fokker F50
De hoge mate van betrouwbaarheid was voor VLM Airlines reden om vanaf het begin te kiez envoorFokkerF50toestellen.JohanVanneste, Managing Director van VLM Airlines: "De Fokker F50 toestellen hebben lage 'directe operationele kosten' en in het bijzonder een laag brandstofverbruik. Dit is ook de reden waarom VLM Airlines, als één van de weinige luchtvaartmaatschappijen, geen brandstoftoeslag doorvoerde." Hij voegt daar aan toe: "Dankzij dit type toestel zijn we in staat om te landen op regionale luchthavens die vlak bij de stedencentra zijn gelegen en bekend staan om hun korte inchecktijden. Een goed voorbeeld hiervan is London City Airport dat slechts 13 km verwijderd is van Trafalgar Square in het centrum van Londen. "

Het 13e toestel (registratie OO-VLL) wordt half september geleverd en zal worden ingezet op de route Jersey - London City. De laatste Fokker F50 (registratie OO-VLZ) is beschikbaar in november en zal gebruikt worden voor extra chartervluchten die aangeboden worden aan bedrijven, organisaties en sportploegen. Vanaf begin volgend jaar wordt het toestel ingezet op de nieuwe route binnen het VLM netwerk.

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Jersey en Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Brussel en Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2003 voor de zesde keer op rij winst en stelt thans 330 personen te werk.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com