Ingezonden persbericht


Persbericht

KAM is een begrip, voor het Amsterdamse Concertgebouw, de kamermuziek in Nederland en de muzikale wereld. Een springplank voor kamermuziekensembles uit de gehele wereld naar de Nederlandse en Europese muziekpodia, maar ook voor Nederlandse musici naar het internationale muziekleven. Jaarlijks trekken de ruim vijftig concerten in Amsterdam zo n 15.000 betalende bezoekers.

Die KAM heeft nu uw aandacht nodig!

De Amsterdamse Kunstraad heeft haar subsidieadvies aan B&W van Amsterdam uitgebracht en zegt: De KAM is een organisatie die jonge talenten toegang weet te verschaffen tot gevestigde podia en nieuwe speelplekken weet te realiseren voor musici . De Kunstraad adviseert daarom B&W een structurele subsidie van ¬ 20.000 aan KAM te verlenen. Die subsidie is niet alleen van belang voor de continuïteit van het werk dat ook door veel vrijwilligers wordt ondersteund, maar opent daarnaast deuren naar belangrijke private fondsen.

Wethouder Hannah Belliot lijkt voorbij te gaan aan het advies van de Kunstraad en daarmee aan het belang van KAM voor de zo veel geprezen en unieke Amsterdamse kamermuziekcultuur.

Dit mag niet gebeuren!

Francis Wammes, directeur

Stichting Kamermuziek Amsterdam

De Kempenaerstraat 11 1051 CJ Amsterdam

Telefoon 020-6812100 Fax 020-6812125

info@kamconcerten.nl