1e persbericht van woensdag 15 september

Eindhoven 15-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na fraude met vermogen dementerende vrouw

Maandag en dinsdag zijn in Eindhoven in hun woning een man van 78 en een vrouw van 61 aangehouden. De twee worden verdacht van diefstal en fraude. Ze hebben in de periode van 2001 tot april 2003 zich proberen te verrijken aan het vermogen van een dementerende vrouw (75 jaar oud). De twee hadden al acht jaar lang de zorg voor de alleenstaande vrouw op zich genomen. Toen de geestelijk toestand van de vrouw verder verslechterde constateerde haar bewindvoerder dat er onrechtmatige geldopnamen plaats vonden. Er werd ook geprobeerd het testament van de dementerende vrouw te wijzigen maar dat lukte niet, omdat een notaris ingreep. Ook een bankmedewerker greep in toen hij zag dat er onrechtmatige wijzigingen plaats vonden met betrekening tot het vermogen van de vrouw. Nadat de bedragen die gepind werden steeds groter werden en de twee zich probeerden te bevoordelen met schenkingen van het slachtoffer deed de bewindvoerder aangifte bij de politie. De politie startte met ondersteuning van het interregionaal bureau geld- en waardeverkeer Zuid-Nederland een onderzoek naar de diefstal en fraude. Door de fraude en diefstal is het slachtoffer met een bedrag tussen 27.000 tot 45.000 euro benadeeld.

De twee zijn in verzekering gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak.

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden

Op de Koenraadlaan is dinsdag om 19.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor op de Waleweinlaan een ruit hebben vernield. De man heeft een relatie gehad met een 36-jarige vrouw die aan de Waleweinlaan woont. De vrouw heeft de relatie enige tijd geleden beëindigd. De man valt haar echter nog steeds lastig en dinsdag gooide hij een steen naar de woning. Hij raakte echter een ruit van de woning van de buren. De man kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietsendief aangehouden

Een 40-jarige Helmonder is dinsdag om 18.30 uur op de Noord Koninginnewal aangehouden. De man reed op een fiets die gestolen was.

Asten: Rijbewijs kwijt na bloedproef

Woensdag om 1.40 uur is op de Floralaan een 40-jarige automobilist uit Asten aangehouden. De man negeerde op de N279 (het ei van Ommel) een stopteken en reed door. Na een achtervolging kon de man staande gehouden worden. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse mislukte en er werd een bloedproef genomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Geldrop: Gereedschap weg bij inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is op De Hooge Akker ingebroken in een gebouw dat in aanbouw is. Er is een deur opengebroken. Uit het gebouw is timmermansgereedschap met een waarde van ongeveer 100,= gestolen.

Gemert: Aanrijding onder invloed

Op de St. Michaelstraat is woensdag om 0.05 uur een 40-jarige automobiliste uit Gemert aangehouden. Zij was met haar auto tegen een tegemoetkomende auto en een bloembak gereden. Niemand raakte gewond. De vrouw had gedronken en blies een promillage van ruim 2,2. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.

Eersel: Onder invloed

Een 47-jarige automobilist uit Eersel moest woensdag zijn rijbewijs inleveren nadat de politie hem om 2.10 uur op de Mgr. De Haasstraat had betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 1,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Verdachte man aangehouden

Woensdag om 5.15 uur is op De Kuipertjes een 67-jarige man uit De Meern aangehouden. De politie kreeg een melding dat een man zich verdacht gedroeg en in tuintjes gluurde. De getuige meldde ook dat de man een auto bij zich had die op De Kuipertjes stond. De politie wachtte bij de auto tot de man kwam. Hij had inbrekersgereedschap bij zich en in zijn auto lag nog meer gereedschap. De man is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising burgemeester van Hoofflaan met de Zoestraat zijn dinsdag om 17.10 uur drie personen gewond geraakt. Een 22-jarige Veldhovenaar reed met zijn auto over de Burgemeester van Hoofflaan in de richting van het Citycentrum. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto met een 63-jarige Veldhovense vrouw achter het stuur. In haar auto zaten nog twee achtjarige Veldhovense meisjes. De vrouw sloeg linksaf de Zoestraat in en de 22-jarige automobilist kon niet op tijd remmen. De vrouw en de twee meisjes raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.