CHECKIT BV

Top 10 TV programma's

Persbericht

Top 10 TV programma.s

Nijmegen, 15 september 2004 - Checkit heeft in samenwerking met Lycos een lijst opgesteld van de meest gezochte TV programma.s. De voorkeur van TV kijkers gaat uit naar respectievelijk De Bachelor, GTST en Friends.

Het nieuwe TV seizoen is weer van start gegaan. Nieuwe TV programma.s als Het Glazen Huis strijden om kijkcijfers met vertrouwde programma.s als GTST en Friends. Checkit heeft in samenwerking met Lycos onderzocht welke TV programma.s gedurende week 34 tot en met 37 het meest werden gezocht via de Lycos zoekmachine:


1. De Bachelor

2. GTST

3. Friends

4. Charmed

5. CSI

6. Baantjer

7. Buffy

8. Sesamstraat

9. De Farm

10. Het Glazen Huis

De top 10 laat zien dat het meest werd gezocht naar de tweede reeks van De Bachelor. Dit programma werd vorig jaar gelanceerd met een naar later bleek nogal dubieuze bachelor in de hoofdrol. Misschien dat dat verklaart waarom deze serie op 1 staat. Bekende series als Baantjer, Friends en Charmed blijven het goed doen, ook bij zoekmachinegebruikers. En kijkcijferkanon GTST hoeft voor concurrentie van de nieuwe soap van de Publieke Omroep, Het Glazen Huis, op internet vooralsnog niet bang te zijn.

Opvallend is dat al erg veel wordt gezocht naar een programma dat pas dit najaar wordt uitgezonden: het avontuurlijke programma De Farm. Slechts twee programma.s uit de top 10 worden uitgezonden door de Publieke Omroep, namelijk Sesamstraat (NPS) en Het Glazen Huis (AVRO, BNN en TROS). De overige acht programma.s worden allemaal uitgezonden door commerciële zenders.


----------------------------------------