Dienstenbond CNV

Gele kaart voor IBM topman Fehmers!

15-09-2004

Uw hoogste Bart Fehmers verdient een gele kaart! Hij is namelijk lid van het dagelijks bestuur van werkgeversvereniging VNO NCW, dat de bezuinigingen van het kabinet op de sociale zekerheid voluit ondersteunt. Dat vinden wij niet kunnen. Bart Fehmers wil de gele kaart niet in ontvangst nemen. Daarom geven wij die gele kaart aan u en uw collegas. Zo krijgt IBM toch de gele kaart(en) die het verdient.

De voorgeschiedenis.
Dat is nog eens een onaangename verrassing. Ontdekken dat de topman van IBM Bart Fehmers lid is van het bestuur van het VNO NCW. Want nu hoeven wij ons niet meer af te vragen of IBM het regeringsbeleid ondersteunt. Want het antwoord is dus ja! Dat betekent dat IBM en in het bijzonder Bart Fehmers, verantwoordelijkheid heeft genomen voor de regeringsmaatregelen.

Waarom niet meteen rood?
Misschien denkt u wel waarom niet meteen rood? Om in voetbaltermen te blijven: dat heeft niets te maken met de ernst van de overtreding. Want die is onze ogen gewoon zeer ernstig. De reden voor een gele in plaats van een rode kaart is dat wij Bart Fehmers niet uit het veld willen sturen. Wij willen hem per slot van rekening niet de mogelijkheid ontzeggen om in de CAO-onderhandelingen de regeringsmaatregelen waar mogelijk te compenseren. Maar het moet wel anders, beter. Daarom een gele kaart.

Waarom moeten jullie nu juist IBM hebben?
Leden hebben ons gevraagd waarom wij nu juist IBM hebben uitgekozen voor deze actie. Het antwoord is dat niet alleen IBM maar ook andere bedrijven met een topman in het dagelijks bestuur van VNO-NCW aan de beurt zullen komen.

Waarom krijg ik als werknemer nu een gele kaart? Deze gele kaart is niet voor u maar voor IBM. Omdat IBM het kabinetsbeleid klaarblijkelijk steunt. Bovendien weigert IBM de gele kaart zelfs maar in ontvangst te nemen. Daarom delen wij deze gele kaarten uit. Zo informeren wij u over de bijbaan va uw topman. Zo krijgt IBM alsnog een heleboel gele kaarten.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen via met m.limmen@cnvdibo.nl of natuurlijk telefonisch via (023)5651052.