Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilisten gearresteerd

15-9-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag arresteerde de politie drie personen die met drank op reden. Op de Zwarteweg in Aalsmeer werd een 43-jarige man betrapt, omdat zijn groot licht passerende agenten verblindde. Toen de dienders hem hierover aanspraken, roken zij een dranklucht. De man had alcoholpromillage van 1,4. Daarnaast reed hij met een ongeldig rijbewijs. Op de Bilderdijkstraat was een 26-jarige fietser bij een aanrijding betrokken. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. Een blaastest wees uit dat de man 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Op het Rokin tenslotte reed een 46-jarige man slingerend op zijn bromfiets. Bij de blaastest bleek hij een alcoholpromillage van 1,5 promille te hebben. Dit is drie keer de toegestane hoeveelheid. De drie kregen een proces-verbaal opgemaakt. Zij konden met een rijontzegging het bureau verlaten. Ruzie eindigt in gracht: getuigen gezocht

15-9-2004. Dinsdagavond rond acht uur belandde een 20-jarige vrouw in het water van de Geldersekade. De vrouw was na een ruzie die vermoedelijk over drugs ging de gracht ingegooid door een negroïde man. Daarna rende hij hard weg.

Een kennis van het slachtoffer sprong haar na en hielp haar de kademuur te bereiken. De vrouw moest ter observatie naar het ziekenhuis.

Getuigen kunnen bellen met de recherche van bureau Beursstraat:
0900-8844.

---

Straatrover gearresteerd op Prinsengracht


15-9-2004. Dinsdagmiddag rond halfvijf arresteerde de politie op de Prinsengracht een 39-jarige man. Hij wordt verdacht van meerdere straatroven.

Agenten zagen de man verdovende middelen gebruiken. Zij herkenden hem als de straatrover wiens signalement zij hadden doorgekregen. De
39-jarige man wordt verdacht van een straatroof op de Prins Hendrikkade. Omstreeks twee uur beroofde hij daar een 35-jarige toerist na hem met een mes te hebben bedreigd.

Daarnaast wordt hij verdacht van een poging tot straatroof op zaterdag
13 september. Hij probeerde toen een 35-jarige Australier te beroven. Die hield de straatover met een aantal gerichte trappen van zich af.
Inbreker op heterdaad betrapt


15-9-2004. Woensdagochtend rond vier uur werd een 27-jarige man gearresteerd toen hij aan het inbreken was. Omwonenden zagen even daarvoor de man een etalage instappen.

Toen de dief naar buiten kwam wilde de politie hem inrekenen. Hij liet zijn buit vallen en probeerde er vandoor te gaan. Agenten vonden hem later in de bosjes. Er moest pepperspray gebruikt worden om de man te kunnen aanhouden.

---
Openstaande boete van 40.000 euro


15-9-2004. Afgelopen week werd een 51-jarige man gearresteerd omdat hij nog een boete had openstaan van ongeveer 40.000 euro. Omdat de man het bedrag niet betaalde moet hij 310 dagen hechtenis ondergaan.

De man kreeg de boete van de rechtbank opgelegd omdat hij door het verrichten van hand-en-spandiensten voor criminelen, zichzelf had verrijkt.

---
Sigarenzaak overvallen Indische buurt

15-9-2004. Dinsdagmiddag rond kwart voor vijf werd een sigarenwinkel in de Indische buurt door twee mannen overvallen. De twee stapten de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Toen de kassa niet snel genoeg openging, braken de daders die open en namen de hele lade mee. Naast de kassalade werden ook nog enkele goederen meegenomen.

---

Getuigen gezocht: schietpartij Bijlmerplein


13-9-2004. Zaterdagavond rond halfzeven raakte een 34-jarige Noord-Afrikaanse man zwaargewond bij een schietpartij. Hij werd bij een videotheek op het Bijlmerplein een paar keer geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Vlak voor het schietincident werd de man gevolgd door drie mannen met wie hij ruzie had. Plotseling werd er geschoten. De drie verdachten konden ontkomen.

Bent u getuige geweest van de schietpartij of de daaraan voorafgaande ruzie, bel met bureau Flierbosdreef: (020) 559 2721.