Politie Amsterdam-Amstelland

Inbreker op heterdaad betrapt

15-9-2004. Woensdagochtend rond vier uur werd een 27-jarige man gearresteerd toen hij aan het inbreken was. Omwonenden zagen even daarvoor de man een etalage instappen.

Toen de dief naar buiten kwam wilde de politie hem inrekenen. Hij liet zijn buit vallen en probeerde er vandoor te gaan. Agenten vonden hem later in de bosjes. Er moest pepperspray gebruikt worden om de man te kunnen aanhouden.

---

Openstaande boete van 40.000 euro

15-9-2004. Afgelopen week werd een 51-jarige man gearresteerd omdat hij nog een boete had openstaan van ongeveer 40.000 euro. Omdat de man het bedrag niet betaalde moet hij 310 dagen hechtenis ondergaan.

De man kreeg de boete van de rechtbank opgelegd omdat hij door het verrichten van hand-en-spandiensten voor criminelen, zichzelf had verrijkt.
Sigarenzaak overvallen Indische buurt

15-9-2004. Dinsdagmiddag rond kwart voor vijf werd een sigarenwinkel in de Indische buurt door twee mannen overvallen. De twee stapten de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Toen de kassa niet snel genoeg openging, braken de daders die open en namen de hele lade mee. Naast de kassalade werden ook nog enkele goederen meegenomen.

---