Ingezonden persbericht


Vlaskaas wint goud op World Cheese Award 2004

BEEMSTER, 14 september 2004 - De onlangs geïntroduceerde Vlaskaas heeft tijdens de toonaangevende World Cheese Award 2004 in Londen goud gewonnen. Een prominente prijs in de kaasbranche, omdat er kazen vanuit de hele wereld meedoen. Dit jaar zijn er 1487 kazen gekeurd.

Het is de tweede keer dit jaar dat Vlaskaas een gouden medaille heeft gewonnen. Eerder dit jaar kreeg Vlaskaas tijdens de World Championship Cheese Contest 2004 in kaasmekka Wisconsin, Amerika de titel 'gold medal cheese' toebedeeld.

Chef-kaasmakers Pieter ter Beek en Henk Mul zijn trots op deze onderscheiding. Samen met hun teams werken zij continu aan het optimaliseren van de receptuur van de kazen. Net als bij top-koks komt het kaasmeesterschap neer op een goed gevoel voor precies de juiste mix van ingrediënten en ambachtelijke bereidingswijzen.

De World Cheese Award is een jaarlijkse internationale kaaswedstrijd, waarbij kaasmakers vanuit de hele wereld de mogelijkheid krijgen om elkaar te beconcurreren. Zoals Zuid-Afrika, Amerika, Australië en Europa. Bovendien biedt deze wedstrijd de mogelijkheid aan consumenten om een grote variëteit aan kazen te proeven.

Vlaskaas
Oorspronkelijk werd Vlaskaas gemaakt in bepaalde delen van Vlaanderen speciaal voor het slijtfeest (oogstfeest). Het feest stond vol van tradities en rituelen in zang, drank en gerechten. Er werd voor de slijters een uitgebreide maaltijd verzorgd bestaande uit onder andere slijtepap en dik besmeerde boterhammen van vers brood en Vlaskaas. Enige tijd geleden werd de Vlaskaas door een kaaskenner herontdekt en CONO Kaasmakers is er trots op dat zij deze bijzondere kaas mogen maken. Met zijn volle, romige, iets zoete smaak zal de Vlaskaas echte kaasliefhebbers aanspreken.

Voor beeldmateriaal en/of meer informatie:
CONO Kaasmakers
Tara van Oyen
0299-689200
t.vanoyen@cono.nl