Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland zet de toon met nieuwe visie voor softwareontwikkeling

~ Software Delivery Optimization brengt teams, technologie en processen op één lijn om de business value van software te maximaliseren ~

15 september 2004 Tijdens de Borland Conferentie 2004 presenteerde Dale Fuller, CEO van Borland® Software Corporation (NASDAQ NM: BORL), Borland s visie en productstrategie voor het transformeren van softwareontwikkeling van een onvoorspelbare discipline naar een meer beheersbaar en herhaalbaar bedrijfsproces. Borland s visie voor Software Delivery Optimization bouwt voort op de technische mogelijkheden van Application Lifecycle Management (ALM). Het omvat alle bedrijfsprocessen- en beheermogelijkheden waarmee organisaties business-to-IT alignment kunnen garanderen alsook de levering van kwaliteitssoftware op tijd, binnen het budget en voor maximale business value, zodat de voordelen voor het bedrijf optimaal zijn.

Fuller kondigde ook aan dat Borland deze Software Delivery Optimization-visie zal vormgeven met een combinatie van technische innovatie, strategische samenwerkingsverbanden, geïntegreerde diensten en een productstrategie die beter aansluit op alle rollen binnen het softwareleveringsproces van CIO tot ontwikkelaar.

Borland is met meer dan 20 jaar ervaring marktleider en innovator in de softwareontwikkelindustrie, zei Fuller. Onze Software Delivery Optimization-visie is de volgende stap in onze Application Lifecycle Management-strategie, en vormt de basis voor alle beheerde bedrijfsprocessen. Door de levering van kwaliteitssoftware te stroomlijnen, kunnen bedrijven kostenbesparingen realiseren en de concurrentie voorblijven.

Software als bedrijfsmotor
Software is tegenwoordig één van de belangrijkste stuwende krachten voor bedrijven. Het biedt toegang tot informatie die nodig is om gefundeerde beslissingen te nemen. Daarnaast zorgt het ervoor dat nieuwe kansen benut worden en het juiste niveau van efficiëntie bereikt wordt. Het softwareontwikkel-proces, als één van de belangrijkste bedrijfsaspecten, is echter nog steeds te chaotisch, duur, onvoorspelbaar en bovendien moeilijk meetbaar.

Veel IT-organisaties zijn zo druk aan het worstelen met de complexiteit van ontwikkeling dat ze moeite hebben om de snel veranderende eisen van bedrijven te volgen, zei Carl Zetie, vice president bij Forrester Research, in een rapport in augustus 2004*.

Een gedeelte van de toegenomen complexiteit is het onvermijdelijke resultaat van het feit dat applicaties architectonisch verfijnder zijn dan in het verleden, zei Zetie. Integratie van applicaties, afdelingen en bedrijfsprocessen is vele malen complexer dan het creëren van verschillende functionaliteiten. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, biedt de Software Delivery Optimization-visie een overzicht om softwareontwikkeling te transformeren naar een beheerd bedrijfsproces.

Software Delivery Optimization is een visie en een strategie, maar ook een productplan voor Borland Software. Tijdens de Borland Conferentie 2004 kondigde Fuller een aantal manieren aan waarmee Borland deze visie onmiddellijk in praktijk zal brengen :

Uitbreiding van Borland s Worldwide Services Group: Hiermee worden kennis en aanvullende diensten geboden die Borland noodzakelijk acht voor bedrijven om het softwareleveringsproces te veranderen. De Worldwide Services Group is een uitbreiding van Borland s bestaande educatieve en dienstenaanbod door gebruik te maken van de uitgebreide kennis op het gebied van software en sterke samenwerkingsverbanden met partners.

Eén enkele oplossing voor Software Delivery Optimization: Borland zal ook zijn bestaande ALM-tools de fundering van Software Delivery Optimization uitbreiden in lijn met deze nieuwe visie door het toevoegen van business alignment- en procesbeheer-mogelijkheden aan bestaande tools. Borland s softwareconfiguratie- en requirements managementenoplossingen StarTeam 2005 en Caliber 2005 zullen bijvoorbeeld nieuwe projectschattings- en planningsmogelijkheden bieden, evenals information mining in gedistribueerde netwerken. Deze en andere nieuwe functionaliteiten bieden meer inzicht, voorspelbaarheid en controle over softwareprojecten. Voor meer informatie over StarTeam 2005 en Caliber 2005 kunt u een bezoek brengen aan: http://www.borland.com/news/press_releases/index.html.

Borland kondigde tevens aan een allesomvattend platform te ontwikkelen dat engineering disciplines zal integreren met business methoden in diverse rollen in het software- leveringsproces. Deze oplossing is ontworpen om meer inzicht te krijgen in elke rol binnen het team en de controle over de stappen die ze beïnvloeden te garanderen. Deze rolgebaseerde oplossing zal kwesties op het gebied van project- en portfoliomanagement, scope- en risicomanagement en quality en change impact assessment oplossen. De eerste versie van dit platform, met de codenaam Themis , wordt verwacht in de eerste helft van 2005.

Volgens Tom Murphy, vice president van META Group, overbrugt de Software Delivery Optimization-visie in toenemende mate de kloof tussen management, softwareontwikkeling en operationele afdelingen door het automatiseren van bedrijfs- en softwareontwikkelprocessen. Dit zorgt ervoor dat problemen beter zichtbaar worden. Bij de juiste uitvoering kan deze strategie hetzelfde betekenen voor softwareontwikkeling als ERP heeft betekend voor het productieproces.

We zijn enthousiast om met partners zoals Borland te werken, die de behoefte om het proces te vereenvoudigen begrijpen en om voorspelbaarheid binnen het sofwareontwikkelproces te verbeteren, zei Rick LaPlante, general manager voor Visual Studio 2005 Team System bij Microsoft Corp. Door Borland s lange geschiedenis op dit gebied, zijn sterke wortels in Application Lifecycle Management en zijn hechte relatie met toonaangevende spelers in de softwarewereld zoals Microsoft, bevindt het bedrijf zich in een goede uitgangspositie om deze nieuwe visie waar te maken.

Veel CIO s waarmee we samenwerken zoeken naar manieren om het softwareontwikkelproces te verbeteren om de bedrijfsprestaties positief te beïnvloeden, zei Patrick Austern, delivery tools lead bij Accenture. Met onze 30 jaar ervaring in het leveren van oplossingen, helpen we CIO s bij het bereiken van hun doel door bewezen methodes, processen en metrics in een geïntegreerde toolset te automatiseren. We zien Software Delivery Optimization-tools als het kloppend hart van deze geïntegreerde toolset.

Voor meer informatie over Software Delivery Optimization en Borland s productoverzicht, bezoekt u: http://www.borland.com/software_delivery.

*Forrester, Why Enterprise Application Development Is So Hard And How It Must Get Easier , 8/2004.

(891 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003