Ingezonden persbericht


WETENSCHAPPELIJKE SCHEPPING OFFICIEEL ERKEND ALS WETENSCHAPPELIJKE THEORIE VAN DE OORSPRONG VAN HET LEVEN

Persbericht, 15 september, 2004 - De Raëliaanse theorie van de schepping van al het leven op aarde door intelligente wezens is lange tijd als niet wetenschappelijk beschouwd, ondanks het feit dat een groot aantal wetenschappers zich bij de Raëliaanse Beweging hebben aangesloten, nadat ze aandachtig de andere beschikbare theoriën hadden bestudeerd.

Tevens krijgt deze "Raëliaanse Theorie" meer en meer aandacht in de wetenschappelijke gemeenschap, aangezien er een vergelijkbare theorie in ontwikkeling is: de "Intelligent Design Theory", welke stelt dat geen enkel levend wezen door kans kan ontstaan. Op 4 augustus, 2004 verscheen er een artikel van Dr. Stephen C. Meyer, Directeur van Discovery Institute's Center for Science & Culture, in een 'peer-reviewed' biologie tijdschrift, wat gepubliceerd is in het National Museum of Natural History in het Smithsonian Institution in Washington D.C., the Proceedings of the Biological Society of Washington (volume 117, no. 2, pp. 213-239). In dit artikel, met de titel "The Origin of Biological Information and the Higher Taxonomic Categories", beargumenteerd Dr. Meyer, dat de huidige evolutietheorie de oorsrpong van de benodigde informatie voor de opbouw van nieuwe dierlijke levensvormen niet kan verklaren. Hij stelt voor dat 'intelligent design' een alternatieve verklaring is.

Dit artikel is een enorme doorbraak, omdat het in een peer-reviewed tijdschrift is gepubliceerd. Het artikel kan als referentie worden gebruikt en wetenschappers bevrijden, omdat velen onder hen verplicht waren om naar evolutie te refereren, wanneer ze een eigen ontdekking wilden verklaren. De Raëlianen zijn verheugt over dit evenement en ze zullen er voor zorgen, dat er meer artikelen in dit domain worden gepubliceerd, zodat biologen met een andere blik naar levende wezens kunnen kijken; niet als het gevolg van willekeurige mutaties, maar juist als ingewikkelde creaties, waarbij over ieder detail is nagedacht en een reden heeft om te bestaan.

"De biologie zal zich zo snel gaan ontwikkelen, wanneer biologen niet meer verblind zullen zijn door de evolutietheorie. Ik ben er van overtuigd dat wetenschappers over tien jaar terug zullen kijken en zich af zullen vragen waarom ze de evolutie zo lang hebben aanvaard", zei Dr. Boisselier, woordvoerster van de Raëliaanse Beweging.

Voor een interview, neem a.u.b. contact op met ons persburo: netherlands@rael.org +31703205441 www.rael.org