--------------------------------------------------------------------------
 Thomas Cook België Stroomlijnt web commerce met BEA WebLogic SERVER 8.1 
--------------------------------------------------------------------------

Next Generation eCommerce-technologie ondersteunt online groeistrategie reisgroep
Zaventem, 15/09/2004

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), een van de voornaamste leveranciers van software voor applicatie-infrastructuur, laat weten dat Thomas Cook België een nieuwe infrastructuur voor online handel heeft opgezet, gebaseerd op BEA WebLogic Server 8.1. Het project 'eCommerce Next Generation' stroomlijnt de eCommerce inspanningen van de reisgroep en zal de onderneming helpen haar strategische groeiplannen te realiseren.

Het eCommerce Next Generation-project vervangt Thomas Cook België's bestaande eCommerce-omgeving volledig. Het vorige platform was niet langer in staat om Thomas Cook's agressieve online-groeistrategie te ondersteunen. Het bedrijf wilde een flexibele, open architectuur die in staat is om een professionele aanwezigheid op het Web te dragen, als ondersteuning voor de traditionele verkoopkanalen, maar ook als direct verkoopkanaal.

"Ons project ging eind 2002 intern van start," aldus Bart De Veylder, Project Manager bij Thomas Cook. "De eerste stap was om de functionele vereisten en de gepaste technische architectuur te definiëren. De volgende stap was de creatie van de technische architectuur, nodig om eCommerce Next Generation te ondersteunen. Onze IT-afdeling heeft samen met externe consultants de benodigde technologieën voor de oplossing geëvalueerd en geselecteerd. BEA WebLogic 8.1 werd gekozen vanwege zijn kracht, flexibiliteit en uitgebreide connectiviteit, die ons in staat stelde om onze bestaande omgevingen te integreren."

Het nieuwe platform ging in November 2003 live en ondersteunt alle drie de eCommerce sites van de onerneming: www.neckermann.be, waar klanten online kunnen kiezen en boeken, www.thomascook.be, waar klanten reisopties kunnen bekijken en de reisagent vervolgens de boekingen doet en www.pegase.be, deze site heeft dezelfde functionaliteit als www.thomascook.be, maar bevat het aanbod van Pegase.

Thomas Cook's eCommerce Next Generation-project integreert onafhankelijke componenten, waaronder bedrijfslogica, multimedia-aanbod en gegevensbeheer in een stabiele, onderhoudsvriendelijke eCommerce-omgeving. BEA WebLogic Server 8.1 is de voornaamste component en verzorgt de connectiviteit met de back-endsystemen en databanken. Het garandeert zo een optimale beschikbaarheid van de sites. "De componentgebaseerde structuur heeft de transparantie van het systeem en de afhandeling van fouten aanzienlijk verbeterd," aldus De Veylder. "Dankzij de BEA-oplossingen zijn wij in staat geweest alle drie de sites onafhankelijk van elkaar te laten werken. Als er een 'uit de lucht' gaat, blijven de andere twee ongehinderd doorwerken. BEA's servertechnologie was vanwege diverse redenen superieur: stabiliteit, schaalbaarheid, prijs en makkelijke integratie met ons back-endsysteem."

Momenteel bezoeken per dag gemiddeld 20.000 klanten de Belgische websites. "eCommerce Next Generation speelt een strategische rol in de uitbouw van Thomas Cook tot de nummer één in online reizen in België," aldus Peter Van den Broek, sales director, BEA België. "Deze krachtige en flexibele infrastructuur ondersteunt en versnelt continue groei. Tegelijktertijd beschermt het Thomas Cook's marktaandeel tegen online verkoop van concurrenten zoals vliegmaatschappijen, tour operators en verhuurders van accomodatie. Thomas Cook kan klanten bereiken die hun eigen reis boeken en de algemene kosten verlagen omdat er geen brochures of folders meer hoeven gedrukt en verspreid te worden."
--------------------------------------------------------------------------
                  END                  
--------------------------------------------------------------------------

Over Thomas Cook België
Thomas Cook België, marktleider in de Belgische reissector, organiseert jaarlijks de vakantie van meer dan 1,5 miljoen Belgische reizigers. De groep is vertegenwoordigd door de tour operator-lijnen Thomas Cook, Pegase and Neckermann. Thomas Cook Airlines Belgium, de eigen vliegmaatschappij, heeft een uitgebreid eigen netwerk van vliegvakanties op de korte- en middellange afstand.
Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Bart De Veylder, Project Manager: bart.deveylder@thomascook.be Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is een van de voornaamste leveranciers van infrastructuursoftware voor bedrijven. BEA helpt ondernemingen hun operationele slagkracht te verhogen dankzij service-oriented architecture (SOA), een softwarebasis waarbij IT beter afgestemd wordt op de bedrijfsdoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic en Tuxedo merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA is een bedrijf met een omzet van een miljard dollar, heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com. # # #