Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, woensdag 15 september

Alkmaar 15-09-2004 - 15.30 uur

Onnodig seinen kost 65 euro

Heerhugowaard, dinsdag 14 september 2004.

Tijdens enkele snelheidscontroles binnen de bebouwde kom, heeft de politie extra gelet op seinende automobilisten. Zes van hen werden bekeurd.

De snelheidscontroles vonden plaats op de Beukenlaan, de Marconistraat, de Van Veenweg en de Jan Glijnisweg. Dit gebeurde met behulp van de Laserpatrol en overtreders werden staande gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld omdat er sneller werd gereden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u.

Omdat snelheidscontroles vaak worden gefrustreerd door andere weggebruikers lette de politie in dit geval extra op. Zes automobilisten die andere weggebruikers waarschuwden voor de controle, door met hun lichten te seinen, kregen een bon van 65 euro. Eén van hen kon worden staande gehouden, de vijf anderen werden op kenteken bekeurd.

Fietsster gewond naar ziekenhuis

Broek op Langedijk, dinsdag 14 september 2004.

Omstreeks 16.10 uur werd een 21-jarige vrouw op een fiets uit Broek op Langedijk op de kruising Papenhorn-Westelijke Randweg, geschept door een 45-jarige automobiliste uit Sint Pancras. De fietsster raakte gewond maar was bij kennis. Ze werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeval wordt nog door de politie onderzocht.

Auto te water

Alkmaar, dinsdag 14 september 2004.

Omstreeks 17.00 uur verloor een 26-jarige automobiliste uit Alkmaar op de Nollenweg de macht over haar stuur. De vrouw belandde met haar auto in het water. Agenten hebben de vrouw uit de auto gehaald. Ze werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De vrouw was onder invloed van drank en mocht aan het bureau haar roes uitslapen. Ze is op woensdagmorgen 15 september met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Beroving
Oudkarspel, dinsdag 14 september 2004.

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving met geweld van een 22-jarige man uit Oudkarspel. De man werd omstreeks 21.30 uur opgewacht bij zijn woning aan het Fonteinkruid. Het ging om vier jongemannen die hem bedreigden met een mes. Ze gingen met hem de woning binnen waar ze een portemonnee met inhoud en een mobiele telefoon meenamen. Hierna vertrokken ze met de snorfiets van de aangever.