Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, woensdag 15 september

Den Helder 15-09-2004 - 15.30 uur

Aanhouding na bedreiging met mes

Den Helder, dinsdag 14 september 2004.

Omstreeks 09.40 uur vond er bij een woning aan de Jan in t Veltstraat een schermutseling plaats waarbij een later aangehouden 16-jarige jongen met een mes zwaaide.

De jongen ging naar het huis van zijn familie om amok te maken. Toen één van de inwoners naar buiten kwam werd hij bedreigd. De verdachte maakte stekende bewegingen maar raakte zijn doel niet. Het slachtoffer kon de woning binnenvluchten waarna de politie werd gebeld. Agenten overmeesterden de verdachte. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Duitse toerist wordt wakker van inbreker

Den Helder, woensdag 15 september 2004.

Vannacht omstreeks 04.30 uur werd een 68-jarige Duitse toerist wakker in zijn bungalow aan de Wintergroen. In de deuropening van zijn slaapkamer zag hij de gestalte van een onbekende man. Deze verdween toen hij doorhad dat de bewoners wakker werden. Hierna bleek dat deze man, na het forceren van een bovenlicht, de woning was binnengekomen. Uit de woning was een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin enkele tientallen euros verdwenen.

Zonder rijbewijs en verzekering

Schagen, woensdag 15 september 2004.

Vannacht omstreeks 04.15 uur surveilleerden agenten op de Lagedijkerweg in verband met de kermis in Schagerbrug. Op dat moment zagen zij een 26-jarige automobilist uit Schagen rijden van wie zij weten dat hij niet beschikt over een rijbewijs. Hij werd gecontroleerd en toen bleek dat zijn auto tevens niet was verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De volgende keer wordt zijn auto in beslag genomen. Hij bleek niet te hebben gedronken.