Ingezonden persbericht


TRANSFLOW Nederland gaat versterkt verder als COSA

Vianen, 15 september 2004 -- De BPM Business-lijn binnen de internationale TRANSFLOW groep is per 1 september 2004 verzelfstandigd. Ondersteund door een groep internationale investeerders, zal zij verder gaan onder dezelfde naam als haar gerenommeerde COSA-producten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement. Dankzij deze aanzienlijke financiële impuls, zal COSA zich nog duidelijker kunnen manifesteren als hét Europese alternatief binnen een verder door Amerikaanse partijen gedomineerde markt.

De heer Dietmar Ley, voormalig oprichter van Ley / COSA Solutions, wordt CEO van de nieuwe onderneming met vestigingen in Nederland (Vianen) en Duitsland (Pulheim, bij Keulen). Sybrand Jongejans, Managing Director van de Nederlandse vestiging, wordt tevens Commercieel Directeur binnen de groep. Onder de naam COSA zal het bedrijf zich verder specialiseren in producten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement.

COSA richt zich met name op verticale markten als financiële dienstverlening, verzekeraars en de overheid. In deze markten zal de onderneming haar business expertise versterken en vertalen naar verdere productuitbreidingen. De investeringen in productontwikkeling zullen worden verhoogd, zodat de recente successen verder kunnen worden uitgebouwd. COSA kan hierbij profiteren van haar positionering als echte Europese softwareleverancier en marktdeskundige. Er is een uitgebreide en duidelijke strategie ontwikkeld voor merkpositionering, marketing en verkoop om de ontwikkeling en groei van het bedrijf verder te stimuleren.

Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Binnen de TRANSFLOW-groep hebben we de afgelopen jaren een enorm potentieel opgebouwd. Nu is het moment gekomen om ons als zelfstandige onderneming te concentreren op verdere uitontwikkeling van onze producten binnen de sterk groeiende BPM-markt. In de komende periode verwachten we dankzij een groot aantal investeringen een aanzienlijke expansie te kunnen realiseren."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim) en Nederland (Vianen). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0804)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com