Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 15-09-2004

DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN

Rosmalen- Dinsdagavond zijn op de Graafsebaan een 22-jarige man uit Vlijmen en een 18-jarige vrouw uit Moergestel op heterdaad betrapt bij het dealen van softdrugs aan een minderjarige. De 17-jarige jongen uit Rosmalen, die de drugs kocht van de dealers, werd eveneens aangehouden. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau. De 22-jarige dealer is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BEDREIGING

s-Hertogenbosch- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Oranje Nassaulaan een 39-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 36-jarige man uit Tilburg met de dood te hebben bedreigd. De Bosschenaar is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Boxtel- Dinsdagavond is in zijn woonplaats een 34-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige plaatsgenote. De man wordt ervan verdacht zojuist de voordeur van de woning van de vrouw te hebben vernield om haar vervolgens met een mes te bedreigen. De verdachte zou de vrouw tevens meerdere malen hebben geslagen. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling schaafwonden op en letsel aan haar hand. De Boxtelnaar is overgebracht naar het politiebureau.

DURE KETTING

Veghel
De politie heeft woensdagochtend een 21-jarige Poolse vrouw aangehouden in een winkel aan de Hoofdstraat in Veghel. Ze had een ketting weggenomen zonder te betalen. De vrouw kreeg een boete van 125 euro.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Batenburglaan een 60-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER GEWOND

Heesch-
Dinsdagmiddag is bij een aanrijding op de Bosschebaan een 19-jarige bromfietser uit Heesch gewond geraakt. De man reed op de Bosschebaan en verleende ter hoogte van de kruising met de Geffensestraat geen voorrang aan een van links komende 36-jarige automobilist uit Nuland. De bromfietser is ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De man reed zonder helm en rijbewijs en zijn bromfiets was niet verzekerd.

VERKEERSONGEVAL

Oss-
Dinsdagavond is bij een aanrijding op de Jonkers van Ossstraat een 16-jarige bromfietsster gewond geraakt. Het meisje kon een voor haar rijdende automobilist, die plotseling keerde op de weg, niet meer ontwijken en botste tegen de linkervoorzijde van de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

MAN WEIGERT NAAM OP TE GEVEN

Oss-
Dinsdagavond is op de Landweerstraat Noord een 20-jarige Ossenaar aangehouden. Agenten hielden de fietser staande omdat hij reed zonder verlichting. De man weigerde echter zijn naam op te geven. Na verhoor op het politiebureau kon de Ossenaar zijn weg vervolgen. De boete kreeg hij alsnog.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
Dinsdagavond is op de Singel 1940-1945 een 32-jarige man uit Heesch aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES

Haps-
Woensdag zijn tijdens snelheidscontroles op de Kalkhofseweg in totaal acht bestuurders bekeurd vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegstaan.