Politie lost twaalf Vlijmense inbraken- en diefstallen op

Vlijmen 15-09-2004

POLITIE LOST TWAALF VLIJMENSE INBRAKEN-EN DIEFSTALLEN OP

Vlijmen - De politie heeft met de aanhouding van twee Vlijmenaren van 16- en 19 jaar oud op woensdag 8 september jl. twaalf inbraken en diefstallen in bergingen, garages en autos in Vlijmen opgelost. Bij de inbraken werden ondermeer gereedschap, fietsen en autoradios buitgemaakt. Het onderzoek is vandaag afgerond.

Feiten

De twee verdachten werden in de nacht van dinsdag op woensdag 7 op 8 september overlopen door een 77-bewoner van de Julianastraat toen zij probeerden in te breken in de garage van de man. De jongens gingen er vandoor, waarop de bejaarde man met zijn auto achter het stel aanreed. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachten aan de hand van het signalement op het Plein aanhouden. Een speurhond trof op de vluchtroute van de verdachten een schroevendraaier en een jas van de twee aan. De jongens werden ingesloten.

Onderzoek

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten in de periode van begin augustus tot hun aanhouding op 8 september regelmatig in de avond-en nachturen op inbrekerspad gingen. De inbraken vonden allen plaats in Vlijmen o.a. op de Julianastraat, Achterstraat, de Voorstraat en de Schout Lieshoutstraat. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor zes inbraken in bergingen/garages, één bromfietsdiefstal, twee autoinbraken, diefstal van een skelter, diefstal van een fiets en diefstal van een mountainbike.

Buit

De buit bestond in het totaal uit negen fietsen, één mountainbike, één bromfiets, twee autoradios, gereedschap en één skelter. De verdachten verkochten de gestolen goederen om zo aan geld te komen. In afwachting tot het moment waarop zij zich voor de rechter moeten verantwoorden zijn de twee verdachten in opdracht van Justitie voorlopig in vrijheid gesteld.